30.7.15

Nehledám nic menšího než zázrak.

by , in
Konečně trochu opadlo to nesnesitelné horko - není pravda, že bych snad neměla ráda léto, sluníčko nebo pořádnou koupačku, ale když je toho příliš, člověk je za malý oddech vděčný - a tak se na mne vrhla nostalgická vlna vzpomínání. Deník jsem poslední dobou zanedbávala i přestože se rozhodně nedá říci, že by se nic nedělo. Tenhle díl se ude částečně točit ještě okolo konce minulého měsíce, tím pádem přijde řada na témata jako je vysvědčení a konec školy, dále se bude asi jednat hlavně o nákupy a nové věci, tak snad alespoň narazíte na nějakou jiskřičku inspirace. Vcelku nic zvláště záživného, ale je to můj postup životem, můj pohled na svět, mé střepy. A já je budu sbírat. Budu, abych jednoho dne mohla říci, že jsem tu sbírku dotáhla až do konce a do skutečného tvaru vázy.

27.7.15

Kdo jsem?

by , in
Ještě před časem jste si na tomto odkaze mohli přečíst poměrně rozsáhlý článek o tom, co mám ráda. O tom, čím se zabývám ve volném čase, na co koukám a co ráda čtu. O tom, co jsem před lety dělala, kdy jsem začala s psaním a kolik blogů jsem už vystřídala. Článek o tom, jaká jsem.

Jenže nic o tom, jaký člověk doopravdy je, nevypovídá víc než věci, které udělal. Kdo tedy jsem? Jsem to, co píšu. Jsem to, co jsem napsala. Možná sama sebe vnímám jako sarkastickou, citlivou, optimistickou bytost nadšenou do cestování... ale možná taková ve skutečnosti vůbec nejsem. Nechť si proto o autorce tohoto blogu udělá každý svoji vlastní představu.

Čtěte. A někde tam, mezi řádky, mě poznáte.
Budu se na to těšit.



25.7.15

Tichý odpor

by , in
Proč zrovna Tichý odpor aneb kdo jsem?
Jsem až přespříliš velký odpůrce stereotypů na to, abych začínala úvodní článek pokřikem "Vítejte!". Jenže zároveň se řadím mezi lidi až nezdravě stereotypní a tak přeci jenom - vítejte!
Někteří z vás mne už možná znají a ti, kteří ne, mě brzy poznají. V blogerském světě se pohybuji okolo tří let, a proto si myslím, že nějaké uvítací řeči a zamyšlení nad tím, kam bych to s blogem chtěla dotáhnout, jsou vcelku od věci. Zkrátka a jednoduše jsem jedno z mnoha pubertálních kvítek, co rádo poslouchá hudbu, jí sladkosti, mudrcuje nad budoucností a píše si blog.
Možná se ptáte, co mě přimělo k názvu "tichý odpor". Náhodný kolemjdoucí to nejspíše nepochopí, ale pro mne má toto sousloví poměrně důležitý význam. Pokud patříte mezi jedny ze starých stálých návštěvníků, jistě jste si mohli všimnout, že posledním rokem vždy někde v záhlaví nebo po straně menu byla zmíněná hláška "Welcome to the Resistance". Pochází z písně Initiation od CTE, která má pro mne velkou váhu a právě z ní jsem vzala i slovo odpor (resistance=odpor). A tichý? Dalo by se říci, že tak nějak odjakživa odporuji přirozenému proudu a směru spádu věcí, i když možná ne nahlas. Konec konců, každý odpor byl jednou tichý, ale to nikdy netrvá navždy.



25.7.15

Kam se ráda vracím?

by , in
25.7.15

Seriály ✖ Rozcestník

by , in
18.7.15

Filmy ✖ Rozcestník

by , in
18.7.15

Hudba ✖ Rozcestník

by , in
17.7.15

Tvořím ✖ Rozcestník

by , in
17.7.15

Kontaktujte mě

by , in
17.7.15

Píšu ✖ Rozcestník

by , in
© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.