29.2.16

Přestupný rok

by , in
To nám to letí, že ano? I přestože máme letos přestupný rok a měsíc únor byl tak hodný, že nám věnoval celý den života k dobru, stejně se uchýlil ke svému konci nějak strašlivě rychle. A jak tomu už tradičně bývá, je načase si ho patřičně zrekapitulovat.
Co se mi za únor přihodilo? Kam jsem se podívala a co mám nového? To a mnohem více se dozvíte v pokračování článku!

27.2.16

Návod na perličkovou čelenku z korálků

by , in
Zdravím a dnes Vás vítám opět u tvůrčího článku. Rozdíl bude akorát v tom, že tentokrát se nebudete na mou tvorbu pouze dívat, ale můžete si jí i sami vyrobit. Vybrala jsem tuto krásnou čelenku z perliček a korálků, kterou se zavděčíte jak malým princeznám, tak po přidání tmavších barev kupříkladu i některé dámě. Výroba čelenky je dle mého názoru velice jednoduchá a nepotřebujete k ní vůbec mnoho věcí.

Jestli už máte tedy přichystáno a jste zvědaví, pojďme se dát do výroby!

25.2.16

Jsem roztříštěná | Její dotek je smrtící

by , in
Zdroj obrázku
Originální název: Shatter Me
Díl: 1. (v sérii Roztříštěná)
Autor: Tahereh Mafi
Nakladatelství: CooBoo
Rok: 2013, originál 2011
Žánr: román, sci-fi a fantasy
Počet stran: 287
Úryvek: k přečtení zde

Anotace: 
Jsem prokletá. Mám dar. 
Jsem zrůda. Jsem víc než jen člověk. 
Můj dotek je smrtící. Můj dotek znamená sílu. 
Jsem jejich zbraň. Budu se bránit. 

Nikdo neví, proč je Juliettin dotek smrtící, ale Obnova s ní má své plány. Chtějí ji použít jako zbraň. Ovšem Juliettina představa je úplně jiná...
(oficiální anotace)

Jsem roztříštěná je první kniha z dystopické trilogie americké spisovatelky Tahereh Mafi. Ve světě sklidila poměrně velký úspěch pro svůj údajně originální námět, ale i styl, kterým je napsána. Jsou ale tato tvrzení skutečně pravdivá? Co od knihy očekávat a před čím si naopak raději dát pozor?
23.2.16

Blogerské vychytávky #1

by , in
Zdravím a vítám Vás u nového článku, tentokrát opět trochu netradičního. Pro ty z vás, kteří využívají službu blogger již delší dobu, se nejspíš nebude jednat o žádné novinky, ale věřím, že pokud se mezi vámi najde nějaký nováček, může toto ocenit. Mluvím teď především z vlastních zkušeností a moc dobře vím, jak složité pro mě začátky byly, nehledě na to, že na některé výslovné vychytávky vám blogger jako takový návod neposkytuje.
Proto jsem se rozhodla v dnešním článku přidat celkem tři návody a fígly, které se vám při provozu blogu můžou hodit. Samozřejmě se jedná o maličkosti, bez kterých se hravě obejdete, ale jak je známo, i detaily utvářejí dané prostředí a mohou vám ho zpříjemnit. Jestli jste už zvědaví, co jsem si pro vás v tomto díle připravila, neváhejte a určitě pokračujte ve čtení.

21.2.16

Chvilka korálkování #3

by , in
Díky a vzhledem k tomu, že u posledních článků o korálkových technikách jste mi dost často psali, kdy přidám něco víc ze své tvorby, Vás dnes mohu přivítat u tohoto příspěvku věnovanému mým dvěma nejnovějším výrobkům právě z korálkování. Dnes se sice nebude jednat o šperky, těm bych se totiž chtěla věnovat hlavně o prázdninách (nedávno jsem nakoupila hodně věcí, které bych ráda využila, takže do budoucna se určitě můžete těšit), zato vám ukážu dvě veselé květiny, které se sice do tohoto mrzutého období příliš nehodí, ale alespoň příjemně vyzdobí byt a povzbudí dobrou náladu. Jedná se totiž o narcis a antúrii.
Už ale konec řečí, jestli jste zvědaví, co jsem si pro vás připravila, neváhejte a pokračujte ve čtení! 

19.2.16

Kdyby kočky létaly aneb nejabsurdnější anglická rčení

by , in
Zdroj obrázku
Zdravím všechny čtenáře a pro dnešek jsem se rozhodla napsat něco trochu neobvyklého. Něco, čím bych vás tak nějak nehmatatelně odměnila jako poděkování za to, že se mi před nedávnem podařilo překonat hranici krásných 500 komentářů a ještě nádhernějších 8000 zobrazení - a jaký lepší dárek někomu můžete dát než úsměv

A tak jsem dnešní článek pojala trochu s nadhledem a rozhodla se vám naservírovat šťastnou sedmičku těch dle mého nejvtipnějších anglických rčení, přísloví a přirovnání. Inu, řekněte sami, co byste dělali vy, kdyby z nebe zničehonic začaly padat kočky?

17.2.16

Vaše názory #1: Káva, soutěž a kouzla

by , in
Před nějakým časem mě napadlo, že by možná nebylo tak úplně marné vytvořit místečko, kam byste mi Vy, čtenáři, mohli psát své připomínky, názory a tak dále. Myslím, že je to výhodné pro obě dvě strany; pro mě i pro vás, jelikož pokud se vám něco nelíbí, nevyhovuje a podobně, můžete mi dát anonymně vědět, já to napravím a zjistím, v čem dělám chyby a co je potřeba ještě vypilovat. Proto jsem si dala práci a poskládala takový menší dotazník, kde jsou vám právě tyto možnosti poskytnuty. 
Za tu dobu už se sešla poměrně pěkná řádka vyplněných dotazníků, za což vám mockrát děkuji. Vzhledem k tomu, že někteří z vás měli pár připomínek nebo otázek, u nichž mi přišlo docela zajímavé je zodpovědět veřejně a případně vysvětlit v čem spočívá hlavní háček, rozhodla jsem se tedy vydat jednou za čas článek věnovaný právě tomu.

15.2.16

Půlnoční koruna | Co musí ještě obětovat?

by , in
Originální název: Crown of Midnight
Díl: 2. (v sérii Skleněný trůn)
Autor: Sarah J. Maas
Nakladatelství: CooBoo
Rok: 2016, vydání originálu 2013
Žánr: Scifi-ci a fantasy
Počet stran: 400
Prostředí: Erilea
Úryvek: k přečtení zde
Anotace: Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její život rozmetá na kousky. 
(oficiální anotace)

Série Skleněný trůn od americké spisovatelky Sarah J. Maas brzy po vydání prorazila doslova díru do světa, našla si místo v srdcích stovek čtenářů a stala se světovým bestsellerem. První díl si mě dokázal získat po pár stránkách a až do konce knihy mě nenechal vydechnout. Jak tomu ale je v případě dlouho očekávané Půlnoční koruny? V čem vás kniha může překvapit a na co si raději dávat pozor? Čtěte dál a dozvíte se víc!
13.2.16

Lásky čas aneb co možná nevíte

by , in
Jak jistě mnohým z vás neuniklo, píše se dvojmístné datum v měsíci únoru, které naznačuje, že se blíží Valentýn. Úvodem by nejspíš nebylo tak úplně od věci zmínit fakt, že já osobně nemám na tento svátek nikterak kladný názor. Účel tohoto článku ale není vnutit vám svůj postoj či názor, to rozhodně ne. Ráda bych zmínila pár základních a vcelku i zajímavých faktů a údajů týkající se této události, navíc vzhledem k tomu, jak se z ní dnes stala především komerční záležitost, lidé už možná pozapomněli, na čem je vlastně původně založena. Dále vás obeznámím s několika jednoduchými body, které vám pomohou srovnat si věci okolo této události srovnat v hlavě, nebo na ní případně nahlédnout z trochu jiného úhlu, než jak tomu bylo doposud a pak pár možná bláznivých nebo překvapivých zajímavostí.

11.2.16

Černobílý pohled

by , in
Zdravím a po skutečně dlouhé době Vás vítám u článku, který se může chlubit tím, že je zaměřený na mé kresby. Úvodem by možná nebylo od věci zmínit, že jsem amatér, kreslím převážně tužkou a černým fixem. Jak jistě víte nebo dokonce znáte z vlastních zkušeností, pokud se řadíte mezi kreativně zaměřené lidi, když dorazí tvůrčí krize, je všem úrodným dnům na pořádně dlouhou dobu konec. Pravdou je, že právě poslední dobou nemám ani času ani fantazie na rozdávání, pokud bych se pak měla dokonce do něčeho nutit, výsledek by byl nejenže nulový, ale dost možná dokonce v záporných číslech.
Abych vás ale zbytečně neunavovala hned ze začátku, zkrátka a jednoduše dnes vám představím tři kresby, které vznikly v mé skromné dílničce za posledních několik týdnů. Všechny jsou vytvořené stejnou technikou za použití obyčejné tužky, žádné kolorování. Inu a jestli vás mé dnešní kibicování a mudrcování zaujalo (nebo ještě nezabilo), určitě neváhejte a pokračujte ve čtení i nadále, abyste se dozvěděli víc!

9.2.16

Začínáme s korálkováním #2: Technika očková a dvojitého očka

by , in
Vzhledem k tomu, že mé nedávné oznámení o nové sérii na téma korálkování sklidilo poměrně velký úspěch, jsem tu dnes již s druhým vydáním. Tentokrát se už konečně vrhneme na techniky jako takové. Rozhodla jsem se, že asi nejlogičtějším řešením bude začít od nejsnazších a skončit u těch nejsložitějších. Proto jsem si pro vás připravila očkovou techniku a techniku dvojitého očka. Jsou opravdu velmi jednoduché na pochopení i zhotovení a v korálkování se považují za úplný základ. Nebudu už nadále zdržovat, pokud jste si tedy už připravili drátek a korálky, můžeme začít!

7.2.16

Pojďte se bát!

by , in
Vzhledem k tomu, že je to již delší doba, co jsem vydala nějaký filmově zaměřený článek, rozhodla jsem se to napravit tímto způsobem: dnes se totiž budeme bavit o hororech, konkrétněji o mých momentálně deseti nejoblíbenějších. Žebříček jsem se pokoušela sestavit sloučením podílů strachu, napětí, dobré zápletky, nápadu a pak samozřejmě grafického i hereckého ztvárnění. Tento žánr filmů jsem si za poslední rok poměrně hodně oblíbila, proto bylo dost těžké vybrat snímků jen deset a proto vás zcela jistě do budoucna čeká další pokračování tohoto článku.
Už ale dost řečí. Jste připraveni se bát? - jestli ano, pojďme na to, jestli ne, zkuste to taky! (Vždyť nemáte, co ztratit, při nejhorším si pro vás přijde démon.)

10. místo: Haunter
zdroj plakátu
Originální název: Haunter
Žánr: Mysteriózní/Thriller/Horor
Vydání: Kanada, 2013
Hrají: Abigail Breslin, Stephen McHattie, Sarah Manninen, Michelle Nolden, Peter Outerbridge, David Hewlett, Peter DaCunha
Anotace: Lisa Johnson, duch dospívající dívky, která se dozví, že je mrtvá, straší v domě někde v severním Ontariu. Spolu s rodiči a bratrem, kteří si nejsou vědomi toho, že jsou mrtví, uvízla ve stejném dni, kdy byla zavražděna v roce 1985. Dozvídá se více o svém okolí, uvědomí si i to, že může navázat kontakt s lidmi v jiném časoprostoru. Když zkoumá tuto schopnost, objeví se bledý muž, a varuje ji, aby přestala. Lisa se ale nenechá odradit a používá osobní věci jiných lidí zabitých v domě, aby se spojila s Olivií, která je součástí rodiny v domě z budoucnosti a má se stát další z obětí. (překlad anotace z en.wikipedia.org)

Desátou příčku mého žebříčku si pro sebe urval kanadský snímek Haunter, vyprávějící o zemřelé dívce uvízlé v čase. Film si mě získal především tím, že divák od začátku takřka dokonce vůbec netuší, co se v tom zatraceném domě děje a jakmile se dozví odpověď na jednu ze svých otázek, objeví se dalších deset. Tato výsada může být zároveň ale i slabinou, jelikož přehnaná komplikovanost může mást. Haunter vám nenabídne žádné uřezané končetiny, hlavy a tak podobně, sází totiž především na psychiku, přičemž právě tento typ hororů já osobně preferuji. Styl, kterým byl film natočený, efekty i herecké obsazení mi vyhovovalo - nijak přehnaně dobré, ale obstojné a hodící se do celkové atmosféry. V souvislosti s tímto snímkem se většinou nesetkáte s převelikou chválou, ale mě se zkrátka líbil.

Strach: ★★★
Nechutnosti: 
Celkový dojem: 
5.2.16

Po stopách šelestu aneb co poslouchám #5

by , in
Přemýšleli jste někdy o tom, jaké by to asi bylo, kdyby na malý okamžik celý svět utichl? Přiznám se, že já ne. Někdy se ale stane, že se člověk ráno vzbudí, promne si oči, po značné míře přemáhání se posadí na posteli, mne si obličej a uvažuje, zdali bude víc bolestné se nejdříve postavit na pravou nebo levou nohu. A v ten okamžik, kdy musí odejít do školy nebo do práce, celý dům je potemnělý a tichý. Tyhle chvilky mě ujišťují o smyslu slovního spojení "ohlušující ticho". Sluch drásající a zraňující ticho s lehkou příchutí hořkosti. Tyhle dny nemám ráda.
Jak tu nyní sedíte, zkuste si na malou chviličku představit, jaké by to asi bylo, kdyby svět skutečně dočista oněměl. Dle mého názoru příšerné. A možná i proto se neostýchám využívat dary, které nabízí - s tím souvisí samozřejmě i hudba a nyní se konečně dostáváme k pravé pointě tohoto článku. Ano, po několika týdnech jsem si pro vás opět připravila menší seznam hudebních chuťovek. Můžete v něm narazit na něco od hardcore, gothic/metalu, rocku, ale i dubstepu a trochy epic či dokonce popu. 

✖     ✖     ✖     ✖     ✖     ✖     ✖     ✖     ✖     ✖

Escape The Fate - One For The Money
Tuhle skladbu bych bez pochyb mohla zařadit do volby "moje píseň měsíce". Nejsem žádná skalní fanynka této skupina, ale One For The Money si mě na dlouhou dobu pro svůj ráz, šmrnc a zpěvákův úžasný hlas obmotala doslova kolem prstu.


2.2.16

Příchod tmy | Požírač smrti se vrátil

by , in
Obálka knihy (zdroj)
Originální název: Stalking Darkness
Díl: 2. (v sérii Noční běžci)
Autor: Lynn Flewelling
Nakladatelství: Fantom Print
Rok vydání: ČR 2000, originál 1997
Žánr: Temná fantasy
Počet stran: 602
Prostředí: Skala, Plenimar
Úryvek: k přečtení zde
Anotace: Druhý díl ze série Noční běžci. Dobrodružství Aleka, Seregila a Micuma pokračuje. Seregil z Rhíminee, muž s tajemnou minulostí, už naučil Aleka z Kerry všechna největší tajemství svého řemesla. Jako zloději a špehové společně plní drobné i nebezpečné úkoly. Jejich životy jsou neustále v ohrožení, ale současně obklopeny aurou magie, přátelství a důvěry. Avšak nyní, když se Skala připravuje na válku s Plenimarem, jsou Seregil, Alek a Micum povoláni čarodějem Nysanderem, aby čelili nejtěžší zkoušce věrnosti, se smrtícím vědomím, že pokud selžou, vládu zla nad celým světem už nic nedokáže zastavit. Brzy jsou vrženi do nelítostné bitvy, ve které i smrt může být toužebným vysvobozením, ve které se už ani sama magie nemusí ochránit, ve které poražení už jen čekají na… PŘÍCHOD TMY
(zdroj: databazeknih.cz)

Příchod tmy - strašidelně znějící název oznamující příchod druhého dílu temné fantasy série Noční běžci od spisovatelky Lynn Flewelling. A čím čtenáře překvapila tentokrát? Co očekávat a před čím si naopak dát pozor?

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.