25.7.16

Blogerské vychytávky #5

by , in
Léto. Léto je čas odpočinku i příležitost dát si do těla, válení se u vody a popíjení vychlazených drinků, tři kopečky zmrzliny a večerní filmové maratony, knížka v klíně a sluneční brýle na nose, výlety a srazy s přáteli a hlavně a především prázdniny. Krom celého tohoto výčtu se ale také jedná o čas vhodný pro zkoušení nových věcí, období změn a experimentování. A právě proto se vám může hodit další díl Blogerských vychytávek, v němž vás opět seznámím s několika novými tipy a triky, jak si již stávající nebo zcela nový blog vylepšit k obrazu svému. 
A jak už jsem řekla - kdy je lepší čas to zkusit než teď?

22.7.16

Dědička ohně | Královna, nebo zrádce?

by , in

Originální název: Heir of Fire 
Díl: 3. (v sérii Skleněný trůn) 
Autor: Sarah J. Maas 
Nakladatelství: CooBoo 
Rok: 2016, vydání originálu 2014
Žánr: Scifi-ci a fantasy 
Počet stran: 536
Prostředí: Erilea, Wendlyn
Úryvek: k přečtení zde 
Anotace: Celaena Sardothien přežila smrtící soutěž a zlomené srdce, ale za jakou cenu. Nyní se musí vydat na cestu do nové země, aby se poprala s temnou pravdou... pravdou o jejím dědictví, které jí může navždy změnit život a budoucnost. Mezitím se shromažďují temné síly s cílem zotročit si celý svět. K tomu, aby je Celaena porazila, musí najít sílu jak k boji s vlastními vnitřními démony, tak také sílu k boji se zlem, které bude brzy vypuštěno.
(oficiální anotace)

Dědička ohně je již třetím dílem úspěšné fantasy série Skleněný trůn od americké spisovatelky Sarah J. Maas. Než se Sarah podařilo publikovat první díl, od jeho napsání uplynulo deset let, nicméně hned vzápětí se stal světovým bestsellerem, který si zamilovaly tisíce čtenářů po celém světě a ani Dědička ohně na tom není jinak. K neotřelým postavám a brilantní zápletce totiž přispívá i fakt, že autorka se ve svém řemesle s každou další vydanou knihou zlepšuje.

Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne.
1.7.16

Šánti, šánti, šánti

by , in
Troufnu si tu tvrdit, že červen představoval pěkně náročnou jednohubku asi pro každého z nás. Období zkoušek, konec roku, dohánění prospěchu plus hromada dalšího a do toho si z nás počasí takřka neustále tropilo dobrý den. Zároveň se ale paradoxně jednalo i o měsíc, který se už tradičně linul v poněkud pozvolnějším duchu, což obnáší různé akce, divadla, zájezdy a kupříkladu já jsem mimo jiné oslavila svátek. 

Co všechno se mi tedy za červen podařilo zpackat? Jaká místa jsem navštívila a co nového jsem si pořídila?

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.