Chvilka korálkování #1

Zdravím a vítám vás u prvního článku z rubriky Korálkování! Jak už název vypovídá, tyto články, které zde budou vycházet, jsou zaměřené na mou tvorbu z korálků. Většinou se nejspíše bude jednat o šperky, ale dříve jsem se také často věnovala i vytváření květin a podobně, proto občas přibude i nějaký takový příspěvek. Jejich vydávání nebude nijak zvlášť pravidelné, kvůli omezenému časovému prostoru naopak spíš ojediněle. U záliby jako je tato totiž člověk nepotřebuje jen dostatek času, ale i náladu a to nejdůležitější: nápad. Osobně nerada tvořím podle návodů a dávám spíše přednost originální tvorbě.
Co bych dál nejspíš mohla zmínit je fakt, že této zálibě se věnuji především amatérsky, nejsem žádná odbornice a ani výrobky neprodávám nebo něco podobného. Věnovat se tomuto koníčku požaduje jednu základní schopnost: mít alespoň trochu zručnosti a umět zacházet s drobnými věcmi. Pokud toto dokážete, tak korálkování vlastně není ničím těžké. Já se k němu dostala díky kamarádce, ke které jsem vždy chodila o prázdninách, když jsem bývala malá. Ona je o pěknou řádku let starší než já a na chalupě si hodně často pohrávala právě s korálky. To mě zaujalo a tímto prostřednictvím jsem později začala i já. Člověka krom vědomí, že má na sobě originální kousek, který nikdo jiný zaručeně nemá, těší také fakt, že tato činnost je velice uklidňující - pro mě každopádně.

Už ale konec řečí. Pokud vás zajímá, co jsem si pro vás na ukázku připravila dnes, neváhejte a pokračujte ve čtení!


Doba tvorby: odhadem okolo půl hodiny
✝ Spokojenost: hvězda není úplně přesná, ale jinak jsme spokojená dostatečně - navíc v tomto případě se ani nedalo nic moc zkazit.
✝ Podle: můj nápad

Jako první tu pro vás mám svůj nejnovější výrobek a to náhrdelník s pentagramem. Jeho výroba byla - možná navzdory vzhledu - velice jednoduchá. Zapínání společně se stuhou už jsem měla totiž předpřipravené, koupila jsem si je v Tvořilce a tak jsem ručně musela vytvořit už jen pentagram. Začínala jsem kruhem, kterým jsem posléze proplétala drátky s navlečenými korálky, dokud jsem nevytvořila tvar hvězdy.
_______________________________________________________


✝ Doba tvorby: více než hodina
✝ Spokojenost: z vnitřní strany mi uteklo pár drátků, ale jinak zatím vše drží a vyhovuje
✝ Podle: inspirace mnohými gothic "obojky", ale ne dle žádného konkrétního

Dále tu mám jeden z mých nových "obojků". Podle prvotního nápadu se vše zdálo poměrně snadné, ale nakonec se ukázalo, že to není tak úplně pravda. Guma se dala dost těžko proděravět a tak přidělání řetízků a hvězdy vyžadovalo opravdu hodně trpělivosti. Přehodila jsem strany zapínání - omylem - ale nakonec si myslím, že to nijak nevadí. Není to výrobek na každodenní nošení, ale jednou za čas mi to přijde jako pěkný doplněk k vytříbenějšímu oblečení.
_______________________________________________________


✝ Doba tvorby: asi hodina
✝ Spokojenost: trochu hůře se zapíná, ale jinak je spokojenost velká
✝ Podle: můj nápad, inspirováno podobným druhem výrobků - ale žádným konkrétním

Další "obojek" z mé dílny, tentokrát trošku jiného druhu. Trochu víc práce dalo přišít zapínání, ale jinak se jedná o skutečně jednoduchý výrobek. Použila jsem širší bavlnku/stuhu a nepotřebný kroužek od záclon. Jak už jsem tedy zmiňovala, zapínání je přišité, ale kroužek jednoduše přilepený. Líbí se mi, protože se hodí k poměrně velké škále oblečení, nijak neškrábe a je poměrně jednoduchý.
_______________________________________________________


✝ Doba tvorby: odhadem dvě až tři hodiny
✝ Spokojenost: první jahoda má poměrně diskutabilní tvar, ale jinak jsem naprosto spokojená
✝ Podle: tento výrobek byl zhotoven podle návodu z knihy Květiny a stromečky z korálků 2

Jako poslední výtvor zde mám něco trochu jiného než šperky - tudíž květinu jahůdky. Pokoušela jsem se o ní již dříve, ale nikdy se mi nepovedlo udělat pořádnou jahodu. Měla jsem proto obrovskou radost, když se mi po letech konečně podařila. Celá květina zabrala opravdu hodně času. Květy a listy jsou na zhotovení jednoduché, ale jahody chtějí trošku víc zručnosti - i přestože jsou ve výsledku tak drobné. 
_______________________________________________________


Nakonec ještě přidávám mé poslední přírůstky do sbírky. Cenově to sice není nejlevnější, ale za kvalitu se musí platit. Můžete tedy vidět dva druhy nových korálků, sadu zapíná s drátkem a škatule na uskladnění. Doposud jsem korálky skladovala všemožně a musím říci, že tyhle krabičky jsou naprosto úžasné. Skvěle těsní, stojí na sobě a nezaberou ani zbytečně moc místa. 

To je ode mne pro dnešek vše.

Jak jste na tom vy? Který výrobek se vám líbí? Zkoušeli jste někdy korálkování? Nebo dáváte přednost věcem z obchodů?
Líbí se vám nápad na tuto rubriku? Případně měli byste zájem o prohlídku věcí, se kterými vytvářím a pracuji?

7 komentářů:

  1. Jsi šikula, tohle jsem nikdy nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, moc mě zaujal náhrdelník s pentagramem, dal by se prosím udělat nějaký podrobnější návod? Takhle si to neumím úplně představit :)

    mail: sondova.lucka@gmail.com

    Doufám v odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme ráda, jestli zaujal.
      Doufám, že tohle postačí, je to udělané dost narychlo, ale všechno podstatné z toho jde poznat. Kdyby byl nějaký problém, určitě se ozvi a zkusím to nějak upravit nebo vysvětlit :)
      http://lory13.rajce.idnes.cz/Blog_fotky#004_9.jpg

      Vymazat
  3. Já tvoje korálkování samozřejmě už dávno znám :) ale pokaždý žasnu!!! Všechny výtvory jsou supééér... nejvíc mě dostaly ty jahůdky :O ten obojek s hvězdičkou bych hned brala <3

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná práce, kterou velice obdivuji. Je potřeba velká šikovnost a trpělivost. Nikdy jsem korálkování nezkoušela, jen jsem navlékla jeden náhrdelník a ten se mi celý rozsypal. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  5. Moc se ti to povedlo, ale já tyhle náhrdelníky úplně na krku nenosím. Ale k tobě se to asi hodí ;) Nejvíc se mi líbí ty květinky.

    OdpovědětVymazat
  6. Týjo... tak tohle bys mi určitě nešlo, na takové piplání jsem úplně neschopná, musím říct :D Takže tleskám :) Já se nikdy nedostala dál, než ke korálkům v drhaných a uzlíkovaných náramcích :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.