Chvilka korálkování #5

Jak je známo, máme tu léto - všechno krásně voní a kvete. Ale co se stane, až přijde podzim a zima? Všechny květiny odkvetou, zapadají sněhem a nám nezbude než si přičichnout k vonným tyčinkám nebo osvěžovačům vzduchu. A právě proto, abyste si mohli uchovat letní atmosféru i za chladných zimních večerů, jsem tu s dnešním článkem, ve kterém bych vám ráda dokázala, že nejedno řešení tohoto problému existuje - a není to žádná velká věda.
Jsem totiž člověk kreativní, a přestože v létě je spousta času, paradoxně jsem spíše ve skluzu, a tak se ani věnovat korálkování nestíhám tak často, jak bych chtěla. Nicméně i přesto si dokážu ve svém nabitém programu najít volné místečko a tehdy vznikají výrobky, jako je třeba zrovna tento.


Tahle květina nejspíš nepatří k žádnému konkrétnímu druhu, čili odrůdě, ale vzhledem k tomu, že na mě působí takovým svěžím a slunečným dojmem, rozhodla jsem se jí pojmenovat květina letní. Co se do postupu týče, nejedná se ani tak o kousek náročný na techniku, jako spíše na čas
Na okvětní lístky jsem použila růžičkovou techniku, což je jedna z nejzákladnějších technik, která se používá především právě pro výrobu okvětních či podokvětních lístků. Na zelené listy jsem pak použila hodně zjednodušenou techniku spojených oček. Původně měla být květinka umístěna v květináči, ale vzhledem k tomu, že jsem prvotní plán pozměnila (kvítků mělo být o hodně víc a taktéž vícebarevných), jsem se rozhodla, že aby nebyl výrobek tak fádní, použiji jako "podstavu" kámen s červeným žilkováním, který ladí s barvou kvítků.


Doba tvorby
Pokaždé, když vyplňuji tuhle kolonku, musím to dělat hodně od oka - jen zřídkakdy totiž něco tvořím najednou, většinou výrobek rozpracuji do několika fází, což rozložím do více dnů. Pokud tedy tyto hodnoty sečtu, odhadem by to mohly být plus mínus dvě hodiny.
Spokojenost
Původně jsem očekávala od výsledku něco docela jiného, ale nakonec musím říct, že tahle zjednodušená verze se mi líbí víc - jak se říká, v jednoduchosti se skrývá krása a navíc má své osobní kouzlo. Možná jsem si mohla víc pohrát s listy, případně jich udělat o něco větší množství, ale takto mi to docela vyhovuje.
Nápad
Tentokrát jsem netvořila z vlastní hlavy, ale co se květů týče, inspirovala jsem se návodem z knihy Květiny a stromečku z korálků 2 od Kláry a Taťany Žejdlových. Listy jsem potom "vymyslela" sama, stejně jako nápad s použitím kamene.


A jak jste na tom s tvořením vy?
Účastníte se spíše aktivně, nebo pasivně?

10 komentářů:

  1. Páni, páni, páni, já vážně zírám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je super, jsi vážně šikovná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera! :) Korálkování je super, byť jsem v něm teprve začátečník. Ukusuji si od každé tvorby trošku :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, pecka! :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Woow, nádhera, nemám co víc k tomu říct! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto úžasné :) To se ti vážně moc povedlo :)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji všem za milé komentáře :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moje nervy, to je také zlatučké♥^.^♥ Si veľmi šikovná a naozaj sa ti to vydarilo...to je ako tie stromčeky šťastia, až na to, že tu máme kvetinky šťastia, dokonca tri, ako v rozprávke, takže to bude krásna trojruža :D Krásne❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky :)
      Teď jsi mi nasadila brouka do hlavy a šla jsem hledat ty stromečky - teď je mi hanba, že je tvořím už tak dlouho, ale vůbec jsem nevěděla, že se jim říká stromečky štěstí :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.