Žiju pro život

Slunce svítí, voní kvítí a... a najednou je půlka prázdnin neodvratně v čudu. Abyste si ale nemysleli, nestrávila jsem ji přilepená obličejem k monitoru (čestně, jak už jste si za tu dobu dozajista všimli, tři týdny jsem na počítač ani nehrábla) a dokonce jsem ani nepobíhala po dálnici v honbě za pokémony jako mnozí jiní. Ba ne, můj červenec byl ještě o poznání chaotičtější a plný relaxu, ledních medvědů, ztracených hrobů, ukulele a mangového sorbetu a spousty dalšího zároveň.
Co všechno se mi tedy za uplynulý měsíc (ne)povedlo? Kam jsem vyrazila a co nového jsem si pořídila?

TÝDEN PRVÝ
Hned první týden prázdnin jsem se rozhodla zahájit radikálně - a odjela jsem společně s famílií na chalupu, která je zcela odříznutá od civilizace, co se wi-fi a dalších technologií týče. Před rokem nebo spíše dvěma bych byla každých 24 hodin a 7 dní v týdnu jako na trní a klepala se jako ratlík, že nemám na dosah klávesnici. Docela mě ale překvapilo, že letos jsem absenci počítače pociťovala zhruba tak s 1% naléhavostí, tedy upřímně řečeno, bylo mi to úplně jedno a celý týden jsem si užila.
Přečetla jsem hodně knih včetně povinné četby jako je Shakespeare nebo Moliére a sama jsem k tomu výběr doplnila ještě o Učedníka od Tarana Matharu nebo sérii Mrakodrapový trůn od Toma Pollocka. Nemyslete si ale, že jsem si jenom četla (i když se to tak může jevit) - chodili jsme na borůvky, stanovali na zahradě (ó, já velký zálesák!), jezdili veletúry na kole, pekli palačinky, po x letec vyrazili na hřbitov (kde jsme mimochodem dotyčný hrob hledali asi čtvrt hodiny) a taky se mi konečně podařilo sehnat mangový sorbet!

TÝDEN DRUHÝ
Začátkem druhého týdne jsem po předchozích událostech byla hrozně unavená a vzhledem k tomu, že já (podobně jako moje tělo) vcelku špatně snáším dlouhodobou zátěž, bylo mi několik dní lidově řečeno špatně. Nicméně jsem byla už několik týdnů dohodnutá, že s kamarádkami strávíme v počtu tří symbolické tři dny na chatě. Jak se ale ukázalo, únavu jsem rozhodila, a když jsem několik následujících dnů doslova jen prospala, nakonec jsem všechno v rámci možností rozchodila.
Celé tři dny byly neskutečně fajn; chodili jsme po lese, hráli u ohně na ukulele, grilovali, přečkali nehoráznou bouřku (dobře, jediný, kdo se bál, jsem byla já, ale jsem si jistá, že i ostatní měli vlhko v gatích, jenom to nechtěli přiznat) a hlavně koukaly na filmy. Nevím, kolik jich přesně bylo, ale určitě jsme na našem maratonu stihli Les Sebevrahů, Scary Movie, Noční můru v Elmstreet, Neřízenou střelu, poslední tři díly Harryho Pottera, Šíleného holiče nebo Jeníčka a Mařenku: Lovce čarodějnic.

TÝDEN TŘETÍ
Třetí týden opět převzala štafetu rodinná chata. I tentokrát jsem hodně odpočívala (většinu času jsem se flákala, proč si to nepřiznat) a rozečetla jsem už po třetí (!!!) Tygří ságu od Colleen Houckové, ale občas jsem si dala i do těla. S přáteli ze sousedství (a vlastně by se slušelo říct i z dětství) jsem si zahrála nejdelší monopolovou partii ve svém životě a porazila jsem údajně neporazitelného soupeře, opět jsme jezdili na kolo a na borůvky, z nichž jsme posléze uplácali lívance, po kterých se doslova slehla zem. A ano - taky jsme trochu nakupovali.
Zbytek času jsme potom strávili doma, kde na mě opět dopadla závislost na anime (jako kdyby mě to mohlo někdy přejít) a momentálně jsem zamilovaná a pravidelně pláču nad Akame ga Kill! a taky se snažím pohnout se Hrou o trůny.

TÝDEN ČTVRTÝ
Poslední červencový týden jsme konečně vyrazili do zahraničí, konkrétně poprvé v životě do Sextenských Dolomit. O tomhle výletu mám v plánu psát cestovatelský článek (stejně jako o Benátkách a spoustě dalších věcí), ale momentálně se na to moc necítím, vlastně jsem se i do tohohle vcelku nutila, protože anime čeká mám na plánu spoustu jiných věcí, co musím dopsat a rozeslat a hlavně mám poslední týden tak trošku problém s blogem - respektive s blogem, já nevím s čím je problém, zkrátka a jednoduše mi sem vítají stovky návštěvníků (což je super, že jo), jenže potíž je v tom, že všichni jsou údajně z Ruska a zdroj návštěv je facebook. Netuším, jestli tam někdo nasdílel odkaz nebo je to nešťastná náhoda, ale já z toho mám špatný pocit (proto se vám taky může stát, že občas bude blog jednoduše přepnutý do soukromého režimu).

Dost už ale řečí, abych nějak shrnula pobyt v Dolomitech: První den jsem zahájila stylově - narazila jsem čelně do zrcadla a ve křoví mě málem přejel náklaďák. Naštěstí následující dny už plynuly pohodověji - byli jsme na Monte Piana se zákopy z první světové, u jezera Misurina, okolo přelidněných Tre Cime, na Cinque Torri opět s válečnou historií a také na Rotwand a taky jsem poprvé v životě jela na bobové dráze. Ubytováni jsme byli v jednom milém hotýlku, leč trochu vybydleném, ale o co se Italové ochudí v ubytování, to si bohatě vynahradí jídlem - dokonce se snažili i jídelní lístek překládat a nějakého většího fiaska se dopustili jen jednou, a to když se koncem týdne z mušlí na víně vyklubala krůta s houbami. Dovolené jsem se ze začátku hodně bála, ale nakonec si myslím, že - i přestože pořád pršelo - se vážně podařila..

JÁ A MÁ VETEŠNICKÁ DUŠIČKA
A nyní přecházím k části, která možná některé z vás zajímá nejvíc, zatímco jiní ji rovnou přeskakují. Každopádně zde se otevírá prostor, v němž hodlám zarchivovat (a proč neříct na rovinu, že se jdu i pochlubit) nové přírůstky v mém šatníku, ale i jinde.

Vzhledem k tomu, že byly v Altisportu ve slevě (fákt veliká sleva), pořídila jsem si nové šelmoidní kraťasy

Stavila jsem se taky v Lídlu, kde jsem vykoupila již ze šesti sedmin prázdný stojan s pyžamy. Obě dvě jsou měkká a pohodlná a kdybych mohla, koupím si hned další.

Nejvíc se mi ale líbí asi tohle, protože mi vzory připomíná japonské sakury a celkově je takové... milé.

Paradoxně asi nejvíc věcí jsem si přivezla z Dolomit, kde jsem kromě kamenů narazila i na tyto krásné ponožky, které bohužel, jak se později ukázalo, sice nejsou z opravdové ovce a země původu nikoliv Itálie ale Španělsko, nicméně ani to mi radost z tohoto krásného úlovku neztratí.

A teď si o mě začnete šuškat... dobře, tuhle košili jsem si nekoupila, ale našla. Našla jsem jí na stromě, a tak jsem si ji vzala, protože mi přišla pevná a pěkná. Aby toho nebylo málo (někdo tam nahoře se na mě usmál) narazila jsem ještě na jedno bílé tričko s dost odvážnými nápisy (I'm cool, best, smart...), takže sice nevím, jestli si s ním troufnu jít do společnosti, ale doma ho určitě unosím.
No a je to venku - jsem zloděj (a mám doma skrýš s poklady nejvyššího kalibru).

ZTRACENÁ NA VLNÁCH
Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla, že za sérií playlistů udělám tlustou čáru, ale zároveň mi bylo líto mé hudební pochody nikde nezdokumentovat, přišla jsem s nápadem, že můj malý setlist zveřejním pokaždé při této příležitosti začátkem měsíce. Nechte mě ovšem vysvětlit důvody: Zaprvé sepsání článku a vložení videí stojí hrozně práce, zadruhé poměr práce a poměr čtenářů rozhodně nebyl vyrovnaný a zatřetí články tohoto typu píšu především pro sebe a já se bez nějakých doprovodných komentářů, které byly beztak všechny na jedno brdo, docela dobře obejdu.
A nyní - zde už je výběr toho nejlepšího, co jsem za uplynulé dva měsíce poslouchala:


Když si to člověk uvědomí, život je vlastně hrozně fajn. Problém je ale ten, že každý z nás se tak zoufale snaží žít, až zapomene, co to vlastně vůbec znamená. Nežijeme proto (abychom jedli, haha), abychom si mohli dělat čárky do zápisníky a odškrtávat položky na seznamu, žijeme prostě a jednoduše proto, že můžeme. Žijeme pro život.

To by bylo pro můj červenec asi všechno.
Jak si užíváte prázdniny vy?

14 komentářů:

  1. Taky přemýšlím, že s playlisty seknu, protože je nikdo nečte, ale zase.. já ty písničky prostě na blogu mít chci. :D
    Co jsem tak četla, tak návštěvy z Ruska mají poslední dobou snad všechny blogy. Já mám teda návštěvy hlavně z facebooku, protože jsem v blogerských skupinách, ale ti Rusové mě docela děsí. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já playlisty čtu, pokud mě zaujme žánr - což je zrovna tvůj případ - ale vzhledem k tomu, že můj hudební vkus je jaksi "specifický", tak se nedivím, že moc lidí mé výběry doopravdy nečte.
      Tak to je dobře - totiž samozřejmě, že to není dobře, ale já se bála, že je to nějaká anomálie jenom u mě, sice jsem z toho taky dost nesvá, ale tohle mě aspoň trochu (v rámci možností) uklidnilo.

      Vymazat
    2. Já tvé playlisty taky čtu.. jako snad jediné. :D

      Vymazat
  2. Jak tak čtu tak si užíváš prázdniny naplno :) to já bych je zrušila stejně jak léto :O ty kratˇasy jsou božííí <3 ty ponožky vypadají dobře :D

    OdpovědětVymazat
  3. Something wild je úžasná písnička. :) Poslouchám ji pořád dokola. :D Obě pyžama vypadají hezky, je pravda, že se v Lidlu dají sehnat fajn kousky za bezkonkurenční ceny.
    A bála jsem se, že si Rusové chodí počíst jen ke mě, ale jak se dívám, postřehli to i ostatní... Divný. :D
    TUORE BLOG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím můžu jedině souhlasit - docela mě nalákala i na ten film, kterému bude dělat "podklad". Jo, jenom tam člověk musí být pořádně včas :)
      No, nevím, co se děje... snad se to brzo dozvíme.

      Vymazat
  4. Koukám, že se o prázdninách rozhodně nenudíš, co je ostatně skvělé, protože kdy jindy se má člověk pořádně z relaxovat! :) Užívej volno, no a já si jdu ven číst! :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Opět skvělý článek. :) Taky se snažím o prázdninách relaxovat, ale brigáda mi kazí mé plány. :D A mimochodem obě pyžama bych taky brala, budu muset prolistovávat leták Lidlu důkladněji. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Výborný článek jako vždy! :)
    Já teď o prázdninách doháním recenze jako šílená, protože si nejsem jistá, jestli během školního roku dokážu blog mezi své aktivity vměstnat. Ale byla bych ráda, kdyby se mi to povedlo. Zjistila jsem totiž, že blogovací pauza mi spíš uškodila, než že by shodila z mých beder nějakou tu starost navíc. Je sice fajn jen tak si přečíst knihu, aniž bych musela přemýšlet, co o ní vlastně napíšu, ale na druhou stranu nemám své myšlenky jak ventilovat. Potom moje hlava připomíná kyblík plný emocí a končí to tím, že odpoledne brečím na zemi v hromadě čerstvě poskládaných origami jeřábů. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Já mám s tímhle taky docela problém, ale řekla jsem si, že recenze nechám plavat, budu psát na co mám chuť a jenom když budu opravdu chtít. Ale na druhou stranu s tou ventilací myšlenek ti musím dát za pravdu... možná bych mohla začít třeba zahradničit :D

      Vymazat
    2. U mě zahradničení nepřipadá v úvahu vzhledem k tomu, že jakmile se mi pod ruku dostane nějaká kytka, tak do týdne chcípne. :D

      Vymazat
  7. Pěkně si užíváš prázdniny :D A ty kraťasy jsou vážně boží! :D

    OdpovědětVymazat
  8. S tými Rusmi to majú asi všetci. I ja som sa tešila, ako mi stúpla návštevnosť blogu, ktorá je skoro na minime a potom som si všimla, že ide o našich bratov z východu. Neviem čo to má znamenať, ale skôr si myslím, že to je google a jeho zhliadnutia. Nerozumiem tomu veľmi, ale napríklad to mám aj keď dokončím článok, dám publikovať a už mám 7 zhliadnutí, čo je blbosť ako traky, pretože som si ešte ani neprdla. Nevadí.
    Inak k tomu letu, super si si to užívala, aj ja som milovala tieto chalupárske seanse s knihou v ruke a nohami vo vzduchu. Partia, ohne, filmy do polnoci či až do rána... momentálne si leto užívam so synom jedna radosť. Prechádzky, výlety, knihy taktiež.
    Tak nech ti aj druhá polovica prázdnin vyjde podľa tvojich predstáv. A určite je lepšie leto tráviť von v prírode, s priateľmi hoc aj s knihou a filmami, ako prilepená na tablete či PC. I na to príde.

    Dovolenka pri mori s mojim náročniatkom

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No asi v tom budou nějaké podobné čachry machry, ale já sama tomu taky moc - spíš tedy vůbec - nerozumím.
      Tobě taky přeju krásnou druhou polovinu léta a prázdnin :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.