Co s podzimem?

A máme to tu zase. Přikradl se k nám podzim. Co se tohoto témata týče, názory na něj by se mohly dělit na dvě základní skupiny. První z nich obsahuje lidi, jež řadí podzim mezi svá oblíbená období. Mohou z šatníku konečně vytáhnout pěkný kabát se šálou a rukavicemi, procházet se po ulicích, poslouchat šustot spadaného a všemožně barevného listí. Svět je rozzářený červenými, žlutými a oranžovými odstíny, všude je veselo. A když už se tedy zatáhne - nevadí, můžete přeci z okna sledovat déšť nebo se zachumlat do teplé deky a odpočívat. Tohle všechno zní svým způsobem jako pohádka. Ale co ta druhá skupina? To jsou lidé s naprosto opačným přístupem, mezi něž se mimochodem počítám i já sama. Podzim je pro mě pochmurná doba - venku bláto, déšť, ani teplo, ani zima. Do toho fouká vítr a všude poletuje to otravné listí. Člověk má taktéž tendenci upadat mnohem častěji do depresí a střídají se mu nálady. Inu řekněte sami, když hned po ránu vykouknete z okna a uvidíte mlhu, kdo by nebyl protivný?
Co s tím tedy udělat? Proč si kazit život kvůli takovým to hloupostem? Jak tuto pro někoho nepříjemnou dobu lépe přelouskat? To a mnohem více se dozvíte, pokud budete pokračovat ve čtení!



Tak kolik dílů dáš za noc aneb televizní maraton
Snad žádná roční doba se k této aktivitě nenabízí tolik, jako právě podzim. Přes léto je venku teplo a sluníčko, dlouho do večera pak světlo. Ale teď, když je venku věčně šero a sychravo, proč toho nevyužít? Filmů a seriálů je natočeno věru mnoho, proto si myslím, že pro člověka nebude zas tak velký problém nějaký dobrý objevit. Čas od času neškodí ani experimentovat, proto se nebojte zkoušet nové žánry a typy. Jak se říká, pokud totiž něco nevyzkoušíte, jen těžko zjistíte, jestli se vám to náhodou nelíbí.

...a zase ta sluchátka!
Možná už to někomu bude připadat jako otrava, ale jak je známo, právě hudba je neodmyslitelnou součástí našeho každodenního života a jen stěží bychom si ho bez ní vůbec dokázali představit. Tohle zamračené počasí z člověka vysává energii, ať už pozitivní nebo fyzickou. Proto je potřebné ji čas od času řádně doplnit, záleží pak jen na jednotlivci, jak to udělá. Někomu stačí se na deset minut natáhnout na pohovku, druhý si na hoďku nasadí právě sluchátka a je čilý jako rybička. Mějte ovšem na paměti, že neustálé poflakování není řešením a věcem nijak nepomůže - chce to takovou odměřenou porci odpočinku pro každý den.


Dobrá knížka, žádná zkouška
Pravým knihomolům nejspíš nezáleží na tom, co je zrovna za období, ale pro lidi, jako jsem kupříkladu já, kteří nečtou příliš často, se protáhlé podzimní večery ke čtení taktéž přímo nabízí. Trávit je střídavě nad dobrou literaturou nemůže být rozhodně na škodu, hlavně když si k tomu uvaříte například nějaký horký bylinkový čaj či otevřete tabulku čokolády. Jelikož jsme Češi, je dobré mít alespoň malý přísun slovních obratů a výrazů, rozšiřovat si mluvnickou zásobu. A i z tohoto pohledu je čtení výhodné.

Dejte průběh tvůrčí části vaší dušičky!
Pokud se nudíte, ale přesto hýříte tvůrčími nápady, proč je tedy neuplatnit? Proto kreslete, stříhejte, vytvářejte... dejte prostor své tvůrčí fantazii. Právě toto je mimo jiné výborný způsob, jak ze sebe dostat pochmurné myšlenky - nehledě pak na to, že si můžete přijít na některé užitečné věci a doplňky, které v obchodě zkrátka neseženete.


Pěstujte se
A na závěr asi nejpodstatnější bod. Už víme o spoustě věcech, nad kterými se zabavit. Můžeme číst, vytvářet, poslouchat hudbu, koukat na seriály nebo filmy. Jenže pokud bychom dělali jenom toto, dost brzy bychom doslova fyzicky zakrněli. Rovnováha duše je sice důležitá, ale i kondice zastává důležitou roli. Proto na sobě určitě pracujte, i kdyby se jednalo jen o to, že večer u televize uděláte pár cviků. Můžete si také pořídit rotoped - u něhož můžete kupříkladu sledovat zmiňované filmy - nebo pokud jste více aktivní člověk, můžete vyběhnout i ven.

Toto je tedy pár mých skromných rad, jak přečkat podzim. Je pochmurný čas, ale to nutně neznamená, že musíte být smutní i vy. Nakonec tedy nezapomeňte na důležité heslo: všeho s mírou, a užívejte života!

A co vy? Do jaké skupiny se řadíte? Máte podzim rádi nebo naopak? Jak trávíte večery? Případně napadá vás nějaká další možnost, jak zabít nudu?

5 komentářů:

  1. Já si absolutně nenechám kazit náladu roční dobou, nebo počasím, Mám svůj svět, kde počasí nevládne. Záleží jen na mém nejbližším okolí a mém vnitřním pocitu. Všude se dá najít krása. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  2. Mám podzim ráda hlavně když nemusím ven. Listy jsou krásně zbarveny, ale nemusím ten déšť jako dneska. Jinak já si taky čtu, u toho si dám dobrý čaj a hudba nesmí chybět. Já si dávám sluchátka hlavně u psaní, u čtení se na to nesoustředím.

    OdpovědětVymazat
  3. Mně je teda docela jedno, jak venku zrovna je, jelikož nejradši stejně sedím zavřená v pokoji a vesele provádím snad všechny věci, které jsi tady vyjmenovala. Podzim mi pouze nabízí o něco víc přijatelných výmluv, proč raději zůstat doma.
    Ale i mám podzim svým způsobem ráda. Můžu se konečně začít pořádně zachumlávat do chlupatých svetrů a vytáhnout z temných hlubin skříně svoje spací kigurumi. Pokud svítí slunce, ráda se kochám pohledem na lístí zářící všemi odstíny oranžové, nadšeně obdivuju dokonalost čerstvě nalezeného kaštanu (není nic dokonalejšího než čerstvý kaštan, vážně :DD).
    Moc hezký článek :)

    www.burrowofthebookworm.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Podzim mám ráda,líbí se mi barevné listí na stromech i pod nimi,procházky přírodou a nevadí mi ani ranní mlha:)A k tomu to všechno,o čem píšeš-filmy,kniha,psaní,,hudba a duševní pohoda:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tvoje články sú tak krásne a nabijú človeka energiou. Úplne som sa videla v tej druhej skupine ľudí. Ešte sa pridáva fakt, že je Sviatok zosnulývch a už je nálada v háji, lebo proste som dosť citlivý človek. Ty si vykreslila napriek tomu jeseň naozaj príjemne. O zábavu mám postarané, nudu nepoznám hlavne cez týždeň. A neviem si predstaviť týždeň bez dňa kedy by som si nezacvičila pri mojej obľúbenej Cassey Ho :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.