Chvilka korálkování #2 - Vánoční speciál

Srdečně zdravím a vítám vás u nového inspiračního článku. Tentokrát se budeme věnovat jednomu z mých koníčků - tudíž korálkování. Dnes bych vám ráda ukázala pár vánočních výrobků, které si můžete vyrobit docela jednoduše sami doma a častokrát budou vypadat mnohem lépe, originálněji a do domácnosti se vám hodí víc než ty z obchodů. Když říkám "docela jednoduše", nemyslím tím "sednu a mám hotovo". Ve skutečnosti všechna tahle droboť vyžaduje hodně trpělivost a ne o moc méně času. Když ale člověk zhruba ví, co má dělat, vážně to není nic těžkého a věřte mi - není nad lepší pocit než ten z dobře odvedené práce.
Pokud jste tedy zvědaví na pár vánočních výrobků a jeden plusový (velice jednoduchý) návod, určitě neváhejte a pokračujte ve čtení.



Vánoční věnec 
Jak už jste mohli zjistit z úvodní fotografie, prvním výrobkem, který vám chci ukázat, je tento vánoční věnec. Kromě korálků a drátků budete potřebovat umělý věnec (koupíte v jakémkoliv zahradnictví), ozdobné skleněné kuličky, šišku, mašli a případně můžete použít i tavící pistoli. 
Nebudu vám lhát, výroba trvala v řádu dnů, než si všechno přichystáte, dáte dohromady a nakonec musíte udělat velké množství na první pohled malých kvítků, jejichž vytváření se ovšem časově dost protáhne, když je jich více. Na druhou stranu, sice to zabere spoustu času, ale vyrobit si věnec je skutečně jednoduché. Hlavně si pak můžete libovolně nakombinovat barvy, druhy květů, kuličky i spoustu mašlí nebo jako já přidat i šišku obmotanou korálky a tak podobně.


 Doba tvorby: Netroufám si říci přesně, ale počítám v řádu dnů.
✝ Spokojenost: Samozřejmě,  že chyby se najdou, ale já jsem i po těch letech spokojená.
✝ Podle: Kniha Květiny a stromečky z korálků 2 a dle mého skromného dokrášlení.

Zvonek
Za druhé tu pak mám takový velice jednoduchý pokus o vánoční zvoneček. Nápad byl můj, žádný návod jsem nepotřebovala a hotova jsem byla poměrně rychle. Proto jako takový bonus přidávám i nafocený návod (pod ním pak i ve formě videa), abyste si mohli doma sami taktéž vyzoušet.


 Doba tvorby: Okolo půl až tři-čtvrtě hodiny.
✝ Spokojenost: Je to vážně jednoduchá cetka, ale mě se líbí.
✝ Podle: Můj nápad.


Jak jste na tom vy a vánoční výzdoba?
Tvoříte, nebo raději kupujete?


3 komentáře:

  1. Ty jsi strašně šikovná :) já jsem bohužel kopyto s nevelkou trpělivostí :O takže jen kupuju :(

    OdpovědětVymazat
  2. My už máme věnec. Ale tohle se ti fakt povedlo, já bych se s tím dělat asi nemohla, i když jsem taky v minulosti dělala věci z korálků. Ale to jsem spíš navlékala jen na silon, jako náramky nebo na krk. Jsi fakt šikovná! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já tě hrozně obdivuji. Korálkování je krásná, ale obtížná disciplína. Tobě se daří na výbornou. I ten věnec je nádherný. Jsi velice šikovná šikulka. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.