Vánoční ozdoby z papíru (3x)

Zdravím a vítám těch pár zbloudilých duší u nového článku. Možná se vám to už zdá otravné, ale Vánoce se blíží kvapem, a tak abych se alespoň miniaturně držela plánu a rozložení článků, i ten dnešní bude vánoční. Tentokrát se budeme věnovat třem docela jednoduchým skládačkám z papíru. Tyto ozdoby z papíru si může vyrobit takřka každý a to z materiálu, který najdete běžně doma. Každá z nich má svůj základní princip a když na něj přijdete, vážně to není žádná věda.

Jestli jste tedy zvědaví, co jsem si pro vás připravila za ozdoby, určitě neváhejte a pokračujte ve čtení!


Jako první jsem si pro vás připravila tuto tradiční "provlékací" hvězdičku, kterou určitě znáte. Ze zmiňovaných skládaček je asi nejtěžší, ale věřím, že pokud pochopíte základní princip, zvládne to každý. Na výrobu potřebujete jen papír, který si nastříháte na stejně tlusté proužky - čím tlustší, tím bude hvězdička větší. Já doporučuji 1 cm, tato šířka je použita i ve videu.


Dále tu máme jednoduchou vločku. Jedná se o princip harmoniky, který známe při nejmenším ze školky všichni. Potřebujete jen papír, nůžky, svorkovačku (se kterou se mi ve videu ale příliš nedařilo) nebo průhlednou izolepu.


A na závěr tu mám takové dvě v jednom, tudíž návod na jednoduchý origami stromeček, ze kterého se pak dá poskládat hezká hvězda. V mém případě jsem použila jen bílé papíry, proto výsledek tolik nevynikne a taky není zrovna dvakrát přesně, ale pro pochopení stačí. Jediné, co potřebujete, je papír a lepidlo.

Jak jste na tom vy? Raději ozdoby vyrábíte nebo kupujete?
Baví vás skládat z papíru? Máte zkušenosti s origami?

3 komentáře:

  1. Pekné tipy. Takéto DIY mám rada ♡

    Have a nice holiday xx Love from Slovakia ~
    ♡ REALASH | AFTER HALF A YEAR ♡

    OdpovědětVymazat
  2. Zase se nestačím divit a závidět tvou šikovnost!!! Já umím skládat jen vlaštovku :D origami jsem nikdy nezkoušela a ani na to nemám bunˇky :(

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdy jsem nic podobného nedělala. My máme pořád ty samé ozdoby, ale tohle taky nevypadá špatně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.