Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou | Najdi své pravé já

Poster (Zdroj)
Žánr: Akční/Drama/Fantasy
Vydání: Japonsko, 2011
Počet dílů: 24

Anotace: Nura Rikuo to nemá zrovna jednoduché. Jen co konečně přijal svou úlohu jako budoucí vůdce nejmocnějšího klanu démonů, objeví se na prahu nový nepřítel silnější než cokoliv, s čím se kdy setkali a na scénu vstoupí i Yuřina rodina exorcistů, která má pro jeho dvojí život pramalé pochopení. Proto se musí Rikuo vzchopit a s armádou démonů zamířit do Kjóta utkat se s hordami liščí démonky, která chce svět uvrhnout do temnoty. 
(zdroj: neoexorcist.net)

A máme tady druhou sérii fantasy anime Nurarihyon no Mago, tentokrát s přízviskem Sennen Makyou. Co nám může pokračování nabídnout? Dočkáme se konečně pořádné temné fantasy, či nikoliv? A jaký je můj názor?


První řada Nurarihyona neměla ani tak dějové vady, jako spíše stylistické - části natahané příliš daleko od sebe. Příběh se dělí do dvou částí a jeho pointa byla ve své podstatě jednoduchá. Druhá řada nám ale přináší něco docela jiného! Nejenže hned od začátku nabírají události rychlý spád, ve vzduchu visí nespočet nezodpovězených otázek, ale taktéž jsme se konečně dočkali té pořádně temné fantasy, kterou jsme celou předchozí sérii tolik postrádali.
Nura Rikuo, screen z anime
Příběh logicky navazuje a diváka od samého začátku zaujme. Mnoho postav mluví v hádankách a zanechané stopy postupně začínají tvořit zcela nové cestičky, což  velké množství zápletek, které se postupně začnou kumulovat, jedině přiživuje. Tvůrci se protentokrát děj nejenže neštítili řádně opepřit velkým množstvím zajímavých soubojů, jedinečných technik, novými postavami a prostředím, ale od začátku do konce tahají diváka za nos, až ho v závěru vtrhnou do iluze a dokonale mu zamotají hlavu. Budou vás napadat desítky teorií, jedna méně pravděpodobná než druhá, ale věřte mi - netrefíte se do správného znění. Nenarazila jsem snad ani na jeden úsek, který by mi připadal utahaný nebo by mě dokonce nudil. Dalším rozdílem oproti minulé řadě je taktéž fakt, že Rikuo se po většinu času nachází v démonické podobě, do které jsem se osobně úplně zamilovala. Příběh tak nese na bedrech mnohem více vážnosti.
Narazila jsem tady taktéž na jednu věc, která mi od začátku první série chyběla. Říká se tomu "jiskra". Skutečně, takovéto zapálení, které vám nedá spát a zkrátka musíte a musíte si zapnout další díl. U Nurarihyona jsem se nasmála i dojala a celý příběh si zamilovala. Pokud z anime nevyrostu, rozhodně se na tento kousek podívám ještě jednou, protože to stojí za to.

Temnota může vrhat stín, jen když je za ní světlo. 

Sennen Makyou nám nabízí jak všechny již důvěrně známé postavy - do jejichž minulosti máme právě v této řadě možnost nahlédnout, tak i zcela nové osoby se skvělými charaktery.
Klan Nura pod Rihanovým velením (Zdroj)
Krom hlavní postavy, odhodlaného Rikua, se opět setkáváme kupříkladu s bláznivou Yuki Onnou, silákem Aotabou, zvráceným knězem Kuratabou, půvabnou Kejōrōu nebo strunářem Kubinashim, hlouběji se pak můžeme seznámit s minulostí Nurarihyona samotného, princezny Yo a Rikuova otce Rihana
Dále se do centra dění zamotávají i přátelští démoni z Tona, jako je tvrdohlavý Itaku, podivín(ka) Awashima a přerostlá ještěrka Amezō. Ani rodina Keikain Onmyōji na sebe nenechala dlouho čekat, a tak krom nám všem již známé Yury vbíhají na scénu i prolhaný Ryūji a záhadný Hidemoto. Ovšem úžasné zastoupení zde měly záporné postavy - v čele s honosnou Hagoromo Gitsune  (která byla jednoduše úžasná) se svými společníky a i Seimei, který byť se objevil jen krátce, působil zajímavě.

Abych to tedy nějak shrnula, z druhé řady Nurarihyona jsem nadšená - nabízí divákům všechno to, co jim v první sérii scházelo: promyšlené zápletky, mnoho otázek, akce, soubojů a konečně pořádně temné fantasy. Děj se nám mimo jiné pestře okořenil i díky novým zajímavým postavám a výpravám do minulosti, které divákovi vypoví mnoho o právě nových, ale zároveň již důvěrně známých charakterech. Grafické zpracování moc pěkné, stejně jako i skvělé openingy (1,2) a hudba.

Itaku (Zdroj)

Osobně jsem nenarazila snad na žádný slabý úsek a nemám moc co vytknout. Jediné, co mě mrzí, je fakt, že další série už se nekoná. Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou rozhodně stojí za to, ode mě má velký palec nahoru a vřelé doporučení!


95%


2 komentáře:

  1. Já mám velice ráda anime, hlavně v grafické podobě. Jsou to kouzelné postavičky, Japonci jsou famózní. Tvá recenze je výborná, hned vím, na čem jsem a co mohu očekávat.☼☼☼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Japonci jsou v tomhle ohledu vážně neskuteční.
      Díky za pochvalu :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.