Blogerské vychytávky #1

Zdravím a vítám Vás u nového článku, tentokrát opět trochu netradičního. Pro ty z vás, kteří využívají službu blogger již delší dobu, se nejspíš nebude jednat o žádné novinky, ale věřím, že pokud se mezi vámi najde nějaký nováček, může toto ocenit. Mluvím teď především z vlastních zkušeností a moc dobře vím, jak složité pro mě začátky byly, nehledě na to, že na některé výslovné vychytávky vám blogger jako takový návod neposkytuje.
Proto jsem se rozhodla v dnešním článku přidat celkem tři návody a fígly, které se vám při provozu blogu můžou hodit. Samozřejmě se jedná o maličkosti, bez kterých se hravě obejdete, ale jak je známo, i detaily utvářejí dané prostředí a mohou vám ho zpříjemnit. Jestli jste už zvědaví, co jsem si pro vás v tomto díle připravila, neváhejte a určitě pokračujte ve čtení.


Jak si změnit kurzor myši?
Tento návod byl poměrně žádaný a už jsem ho jednou zmiňovala, ovšem tehdy to bylo jen v komentáři a poměrně nepřehledně. Ve skutečnosti se nejedná o žádnou vědu, jedinou podmínkou je, že musíte mít blog právě na bloggeru.

V první řadě si například na těchto stránkách www.cursors-4u.com najděte kurzor, který se vám bude zamlouvat. Vybraný kurzor si rozkliknete a pod ním se vám zobrazí HTML a CSS kódy. Vás zajímá ten první - HTML - a zkopírujete ho. 
V rozvržení blogu si vytvořte nový HTML gadget (buď v menu po boku, nahoře či dole, na tom příliš nezáleží) a do něj vložíte zkopírovaný kód. Můžete ho ale vložit i do celkového HTML kódu blogu. Potom už jen odsouhlasíte a je hotovo. V případě potřeby jednoduše gadget odstraníte a kurzor se vrátí do předešlé podoby.

Jak vložit na stránky playlist?
I tato vychytávka je poměrně žádaná. Umožní vám na blog umístit váš vlastní playlist, který si může návštěvník pustit ke čtení článků a celkově tak utváří mnohem útulnější prostředí. A ani tentokrát se nejedná o nic složitého, když víte, jak na to.

Pro zvětšení klikněte na obrázek.
Navštívíte stránku playlist.me. Rovnou se vám otevře úprava nového playlistu. V prvním bodě si zvolíte barvu vašeho přehrávače. V druhém kroku máte prostor nahrát libovolný počet písní pomocí odkazů na youtube - to můžete vidět po zvětšení prvního obrázku. Nakonec se vám otevře poslední tabulka, kde můžete vypilovat poslední drobnosti. Pozor - nezaškrtávejte si automatické přehrávání, někdo, kdo otevře váš blog a neočekává salvu bicích nebo kytar, by z toho mohl dostat srdeční příhodu.


Po odsouhlasení se vám opět objeví HTML kód, který si na blog vložíte stejným způsobem jako u kurzoru.

Jak přidat odkaz na váš blog 
do komentáře?
Vzhledem k tomu, že většina z nás komentuje přes google účet, po kliknutí na jméno jste přesměrováni na google +, nikoliv na blog jako takový. Proto se hodí i poslední vychytávka - podpis v komentáři, který vás po kliknutí hodí přímo na blog.

Prakticky celá věda spočívá v tomto kódu: 

<a href="http://tichyodpor.blogspot.cz">Lory Humble</a>

Modrý text představuje odkaz, na který budete po kliknutí přesměrováni.
Červeně zvýrazněná část je text, který se vám po zkopírování zobrazí v komentáři.
Jediná věc, kterou tedy musíte udělat, je zkopírovat tento kód a namísto mého blogu a jména si doplnit vlastní údaje a je hotovo!

To bude ode mě pro dnešek vše. 
Jak jste spokojeni s návodem? 
Znáte nějaké další vychytávky?


17 komentářů:

  1. Mě ty upravený kurzory lezou na nervy, Ten tvůj je ještě v pohodě, protože je viditelnej, ale některý jsou fakt na hovno. Mám dost silný brýle a někdy je to fakt na poblití

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle názor ti neberu, pokud si člověk vybere kurzor, co je špatně vidět, je malý nebo co já vím poskakuje po ploše, tak to mi potom taky vadí. Ale upřímně si myslím, že ten můj je v rámci norem v pořádku. A příště prosím trošku slušněji, i když máš na to právo, děkuji.

      Vymazat
  2. to som ani nevedela, že sa dá :) s tým podpisom si ma naozaj zachránila ďakujem :)
    BookLovers

    OdpovědětVymazat
  3. Tvůj kurzor je skvělý a vkusný. Já ho obdivuji. To víš už dávno. Škoda, že to jde jen na blogeru. Vidím, že jsi expert. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  4. tak toto posledné je velmi super , dakujem ti velmi pekne idem to hned vyskúsať :D ,

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ty kurzory a playlisty mám ráda akorát na tumblr. Podle mě to na klasický psaný blog nepatří

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je otázka osobního vkusu, na klasický blog to sice nepatří, ale někomu se to hodit může :)

      Vymazat
  6. Děkuju, tohle je perfektní článek! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkný článek! Určitě víc takových. :) Mě by třeba zajímalo jak se přidává návštěvnost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji.
      Návštěvnost se přidává jednoduše - v rozvržení blogu si dáš "přidat nový gadget" a asi čtrnáctý v pořadí odshora se ti ukáže "Statistika blogu" s takovým zeleným obrázkem a bílou křivkou. A to už si jen jednoduše přidáš někam do menu a hotovo :)

      Vymazat
  8. Zajímavý článek, věřím, že "nováčkům" určitě pomůže, i když já už všechny vychytávky znám ^^ Tohle by se mi hodilo tak půl roku zpátky, kdy jsem strávila minimálně hodinu hledáním právě přidání playlistu :D *a nakonec jsem ho na ten blog stejně nedala :D*
    Každopádně, takových článků by klidně mohlo být víc ^^

    OdpovědětVymazat
  9. Výborné tipy :) Ani jsem nevěděla, že to je tak snadné :) Na nějaké velké hraní s html nemám zkušenosti, takže takový jednoduchý návod je pro neocenitelný :) Super, děkuji:)

    OdpovědětVymazat
  10. O tom posledním tipu jsem nevěděla a určitě ho někdy využiju. :) Rozhodně bych ocenila více podobných článků, takové věci se vždycky hodí. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Dlouho mi vrtalo hlavou, jak to lidé dělají, že do komentářů mohou tímto způsobem strčit odkaz na svůj blog. Teď už jsem na to přišel, díky!

    Nicméně a změna kurzoru myši a vlastní playlist na blogu, to se mi vůbec nelíbí. Někteří jsou zvyklí na svůj obyčejný kurzor myši, který mají nastavený v systému počítače. Playlist - když se automaticky nezačnou přehrávat písničky po otevření blogu, bral bych to, ale stejně se mi to nelíbí...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.