Černobílý pohled

Zdravím a po skutečně dlouhé době Vás vítám u článku, který se může chlubit tím, že je zaměřený na mé kresby. Úvodem by možná nebylo od věci zmínit, že jsem amatér, kreslím převážně tužkou a černým fixem. Jak jistě víte nebo dokonce znáte z vlastních zkušeností, pokud se řadíte mezi kreativně zaměřené lidi, když dorazí tvůrčí krize, je všem úrodným dnům na pořádně dlouhou dobu konec. Pravdou je, že právě poslední dobou nemám ani času ani fantazie na rozdávání, pokud bych se pak měla dokonce do něčeho nutit, výsledek by byl nejenže nulový, ale dost možná dokonce v záporných číslech.
Abych vás ale zbytečně neunavovala hned ze začátku, zkrátka a jednoduše dnes vám představím tři kresby, které vznikly v mé skromné dílničce za posledních několik týdnů. Všechny jsou vytvořené stejnou technikou za použití obyčejné tužky, žádné kolorování. Inu a jestli vás mé dnešní kibicování a mudrcování zaujalo (nebo ještě nezabilo), určitě neváhejte a pokračujte ve čtení i nadále, abyste se dozvěděli víc!


Vždy stejně škodolibý
Mým prvním výtvorem je Edward Elric, kterého můžete znát z Fullmetal Alchemist nebo FMA: Brotherhood. Jedná se o anime postavu, která je dle mého poměrně jednoduchá na ztvárnění, ale zároveň rysově neskutečně zajímavá. 

Kresleno: tužka (2B a 3B), černý fix (0,3 liner)
Doba tvorby: cca 1 hodina 
Spokojenost: Mohla jsem si víc pohrát se stínováním, to přiznávám, ale osobně jsem spíše typ technických výkresů, proto je toto asi maximum, co ze sebe dostanu. Jinak jsem s prací ale spokojená, myslím, že souměrně i rysově docela odpovídá.
_______________________________________________________________
Baletka
Jak vypovídá už název - ano, ústředním motivem druhého výkresu se stala skutečně baletka. Původně mělo vzniknout něco docela jiného, ale co Múza nechtěla, najednou se na papíře objevilo tohle. Na rozdíl od předešlého obrázku bylo toto zcela bez předlohy pouze za použití fantazie.

Kresleno: tužka (2B a 3B), černý fix (0,3 liner)
Doba tvorby: cca 0,5-1 hodina 
Spokojenost: Nohy tak úplně nenavazují přirozeně na tělo, nijak elegantně jsem nepropracovala prsty na rukou, ale jinak se mi výsledná práce docela líbí. Je to takové jednoduché, rychlé, zkrátka na uklidnění a odbourání.
_______________________________________________________________
So What?
A v posledním případě jsem po dlouhé době nechala tak trochu vyniknout pochmurnou náladu a lehce jsem do výsledku zakomponovala jednu z mých oblíbených písní od TDG pod názvem So What?

Kresleno: tužka (2B a 3B), černý fix (0,3 liner)
Doba tvorby: cca 1 hodina  
Spokojenost: Myslím si, že obličej se mi docela povedl; oči se mi zdají souměrné, nos vypadá jako nos a rysy jsou svým způsobem přirozené. Jediné, co se mi moc nezdá, je zakončení těla - v té chvíli mě totiž nic lepšího než tato varianta nenapadlo.

A jak jste na tom Vy a výtvarná tvorba?
Raději se na výtvory díváte, nebo sami vytváříte?

10 komentářů:

  1. Kreslíš docela dobře, uvažuju, že taky šoupnu na blog nějaké svoje mazanice. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Výborné kresby. Ta baletka má švih a moc se mi líbí. Povedlo se ti vyjádřit pohyb a to je velmi obtížné. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě osobně to přijde trochu málo realistické, ale stejně díky :)

      Vymazat
  3. Moc pěkné kresby :) Mě se teď chytly vymalovánky pro dospělé (antistresové) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych z omalovánek spíš byla ještě víc agresivní než normálně, ale uvažovala jsem o nich jako o dárku - některé jsou vážně moc pěkné :)

      Vymazat
  4. Perfektní. Já jsem na kreslení antitalent. Jeden čas mi to šlo, ale pak jako když uthne. Jsem rád, když nakreslím sluníčko. Na druhou stranu jsme se začal zaobírat grafikou a tam už je to jiná pohádka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak sluníčko je taky fajn xD
      Já umím z grafiky jenom základy a ty jsem naučila jako samouk, ale zatím mi to vždycky stačilo :)

      Vymazat
  5. WOOOW všechny tři obrázky jsou krásný :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.