Blogerské vychytávky #2

Zdravím a vítám Vás u nového článku. Jsem velmi potěšena, že tu dnes mohu být hned s druhým dílem Blogerských vychytávek. Možná se ptáte, co je na tom tak zvláštního? První díl totiž sklidil přímo obrovský úspěch, stal se z něj nejčtenější, nejkomentovanější a nejzobrazovanější článek na blogu, což jsem vůbec nečekala. Tímto prostřednictvím bych vám tedy chtěla moc poděkovat a právě proto zde mohu být s tímto pokračováním.
Stejně jako minule, i dnes jsem si připravila několik vychytávek a fíglů, které se na blogspotu mohou hodit jak začínajícím, tak i pokročilejším blogerům a to především právě proto, že na tyto zdánlivé maličkosti vám blogger jako takový sám návod neposkytuje. A co konkrétně vás dnes čeká? Pokud jste už zvědaví, neváhejte a pokračujte ve čtení článku!


Jak na vyskakovací fb okno?
V principu se jedná o vychytávku, která umožní, že po otevření stránky blogu se vám na obrazovce zobrazí okno, které vás po kliknutí přesměruje na vaši fb stránku (buďto se jedná o váš osobní facebook účet, ale častěji se spíš používá na facebookovou stránku blogu).
Opět se na první pohled může zdát, že se jedná o složitou věc, u níž je zapotřebí ještě složitější manipulace s kódy. Skutečnost je ale docela jiná a věřte nebo ne, když víte jak na to, je to hračka.

Nejdříve si v Rozvržení blogu vytvoříte nový HTM/Java Script gadget. V podstatě celá věda pak spočívá v tomto kódu, který do něj zkopírujete (případně ho můžete namísto gadgetu zkopírovat i do celkového HTML blogu).
<iframe src="//www.facebook.com/&width=270&height=230&colorscheme=light&show_faces=true&border_color&stream=false&header=false&" style="border:none; overflow:hidden; width:292px; height:245px;" ></iframe>

Na místo zvýrazněného textu si dosadíte odkaz na vaši facebookovou stránku a je hotovo.

Jak na padající sníh?
Možná už jsem to období drobet propásla, ale někomu z vás se tato maličkost může hodit třeba i později. Přes zimu jste mohli často narazit na docela jednoduchou a neškodnou (neškodná ve smyslu, že nevyrušuje příliš ve čtení textu) animaci padajícího sněhu umístěnou na stránce blogu. A jak na to? Opět velmi jednoduše!

Stejně jako u předchozího kroku si vytvoříme nový HTML gadget, případně můžeme použít celkové HTML blogu a do něj zkopírujeme tento krátký odkaz. A to je vše!

<script type="text/javascript" src="http://yourjavascript.com/12611924111/learnwebtipssnow.js"></script>

Změna popisu při rozkliknutí celého článku/náhledu článku

Jak změnit popis 
při rozkliknutí celého článku?
Poslední malou vymožeností, kterou vám dnes ukážu, je způsob, jak změnit přednastavený popisek "Další informace", který se vám objeví pod náhledem zveřejněného článku, na něco smysluplnějšího. Sice se postup dá poměrně snadno vyzkoumat v Rozložení blogu, ale proč ho dlouze a složitě studovat, když stačí kratičký návod?

Přejdete na Rozvržení blogu, následně na část Příspěvky na blogu a dole kliknete na upravit. Posléze už jen upravíte kolonku: Text odkazu na stránku příspěvku a to je opět celé!

To bude ode mě pro dnešek vše. 
Pomohly vám návody? 
Znáte nějaké další vychytávky?


11 komentářů:

  1. Diky moc! Jsem stale nova a tyhle clanky mi hodne pomahaji!!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky moc za užitečné a cenné rady :) Doufám, že bude i třetí díl, blogerských vychytávek není nikdy dost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač.
      Předpokládám, že někdy v budoucnu by třetí díl mohl vyjít. Pár věcí už mám připravených :)

      Vymazat
  3. Drahá blogerská sestro, ty vychytávky jsou brilantní, ale pro mne bezpředmětné, protože nepoužívám blogspot. Jen stále tiše obdivuji tvůj modrý kurzorek, který mohou vidět i návštěvy. Já mám také animovaný kurzorek, ale jen v mých článcích. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  4. skvěle napsáno... :) ale bohužel tohle já nemůžu využít.. :(

    OdpovědětVymazat
  5. Není divu, že je to nejčtenější článek, takové tipy se vždycky hodí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek!! :)
    Snad budou i další ''díly'' :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle články jsou naprosto bezvadný! už se těším na další :-)

    Nika

    OdpovědětVymazat
  8. Tyhlety články s tipy jsou super věc, i když už většinu znám ^^ Ale musím se přiznat, že ta věc se sněhem pro mě byla novinkou :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.