Po stopách šelestu aneb co poslouchám #9

Tak to tu máme zase - abych přiznala barvu, na všechny ty staromódní a klišé úvody o tom, jak ten čas ale neuvěřitelně rychle letí (viďte děti?) a jak nemůžu uvěřit tomu, že už je to zase měsíc, co jsme se u tohoto článku viděli naposledy, začínám být alergická a to především proto, že sama mám (často nevědomky) ve zvyku je opakovaně psát.
Ráda bych tedy tento problém protentokrát obešla. Ve zkratce řečeno - opět jsem pro vás vybrala seznam několika mých za poslední dobu nejposlouchanějších písní, s nimiž bych vás ráda seznámila eventuálně vám je připomněla. Jak zmiňuji takřka pokaždé, snažila jsem se nezůstat u jednoho žánru, takže můžete narazit na hardrock, stejně jako metal, hard a electrocore, ale i rap, epic a dokonce i ždibec popu nebo pop-punku. Inu, jestli jste už zvědaví, nevidím důvod se dále zdržovat.

SKILLET - FEEL INVINCIBLE
Pokud se řadíte mezi fanoušky této skupiny, nebo jí znáte alespoň z doslechu, určitě už jste alespoň špičkou nosu zavadili o novinku Feel Invincible a s ní spojený povyk kvůli vydání nového alba Unleashed, které by mělo být vpuštěno do éteru už 5. srpna. Upřímně řečeno jsem se - konec konců jako vždy - nové desky hodně bála, když jsem ale zaslechla tuhle pecku, byla jsem šťastná jako blecha. Skillet jsou totiž jedna z mála skupin, které se postupem času nezhoršují, ale naopak zlepšují. O Feel Invincible se nedá snad říct nic jiného než - má to šťávu. Abyste mě pochopili, musíte si ji pustit.


ASKING ALEXANDRIA - THE LOST SOULS
O Asking Alexandrii poslední dobou mluvím hrozně často a také ještě nějaký ten čas budu - souvisí to totiž s vydáním nového alba The Black, na které jste mohli na blogu už číst recenzi. Řečeno ve zkratce - já jsem byla a stále jsem z jejich výtvoru nadšená. V momentální době mě potom asi nejvíce zaujala píseň The Lost Souls, která po textové stránce sice není excelentní (ale co si budeme o jejich lyrics povídat), ovšem melodicky, instrumentálně a zpěvem - nádhera.


HOLLYWOOD UNDEAD - LION
Hollywood Undead nepatří mezi skupiny, které bych musela úvodem dlouze opěvovat, abych dokázala jejich kvality. Bezesporu se totiž jedná o výjimečnou kapelu, která si mě za posledních několik týdnů pro své sladěné instrumentály, rap v kombinaci s obyčejným zpěvem, vyváženým hlasem, chytlavými melodiemi a dost často i texty získala - a samozřejmě ani (neodpustím si to slovo) legendární Lion není výjimkou.


MY DARKEST DAYS - CAN'T FORGET YOU
Matt Walst se na mém žebříčku oblíbenců dokázal vyšplhat k předním příčkám už ze začátku, ale poté, co jsem měla možnost vidět a hlavně slyšet ho živě, začal bezesporu patřit mezi zpěváky mého srdce. Konec konců i jeho starý projekt My Darkest Days potvrzuje, že tenhle člověk zkrátka může zpívat cokoliv a bude to znít dobře.

 

FIVE FINGER DEATH PUNCH - COMING DOWN
S FFDP už nějaké ty zkušenosti mám, proto když jsem na ně čistě náhodou narazila znovu, neváhala jsem ani vteřinu a jak se ukázalo, opět jsem udělala dobře. Pochmurná atmosféra, lehce chraplavý hlas v kombinaci s živým podkladem - to je v tomto případě něco, kolem čeho neprojdete bez povšimnutí.


GUANO APES - OPEN YOUR EYES
Na tuto píseň jsem narazila čistě náhodou a to dokonce v rádiu, cosi na ní mě ale okamžitě zaujalo. Teď se jen těžko pídím po pravdě - jestli to bylo kvůli zpěvu, chytlavému rytmu nebo instrumentálům jako takovým, i když dost možná to ale bylo všechno dohromady.


SCANDAL - SHUNKAN SENTIMENTAL
Nebyla bych to já, kdybych nezmínila alespoň jednu písničku v jazyce cizokrajném, nejpravděpodobněji tedy japonském. Můj dnešní výběr pochází ze čtvrtého openingu Fullmetal Alchemist: Brotherhood a budu se opakovat, ale musím to říct - opovažte se říct proti japonštině křivé slovo, protože je to tak zpěvný jazyk, až mi to občas přijde nefér.


TWO STEPS FROM HELL - NONE SHALL LIVE
Two Steps From Hell taktéž patří mezi interprety, které netřeba představovat. Jejich hudba je výjimečná díky tolika faktorům, že se mi jeví takřka nemožné je všechny vyjmenovat, ovšem asi tím nejzásadnějším je skutečnost, že dokáže nepředstavitelně působit na city posluchače. Umí povzbudit, umí rozplakat - a to všechno naprosto upřímně.


CELINE DION - FAITH
Závěrem jsem se pak rozhodla zapátrat v písních, které jsem poslouchala před několika lety a narazila jsem na Celine Dion, kterou mám shodou náhod stále ještě ráda. Ona má totiž na rozdíl od většiny dnešních popových zpěvaček jednu obrovskou výhodu - má zkrátka hlas jako zvon. Není ani divu, že se před nějakým časem stala nejprodávanější zpěvačkou.


AVRIL LAVIGNE - HOT
Podobně na tom potom je i Avril Lavigne, kterou jsem taktéž měla dříve hrozně ráda. Pro dnešek jsem vybrala kousek, který zná zaručeně každý z vás, ale stejně - mám takový pocit, že mě prostě nikdy neomrzí.


A co posloucháte poslední dobou vy?

15 komentářů:

  1. Tieto články mám z tvojho blogu najradšej. Máme podobný hudobný vkus a vždy mám pár nových typov :)
    Poslednou dobou počúvam Evanescence a System of a Down.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za to jsem vážně moc ráda, já jsem se totiž domnívala (a stále se domnívám), že tenhle typ článků čte tak nějak asi nejméně lidí - je ale fajn vidět, že někdo přece jen :)
      Evanescence mám hodně ráda, se SOAD jsem si ale nikdy moc do noty nesedla.

      Vymazat
  2. Ou, včera jsem si zrovna říkala "už je vlastně červen, měla bych o víkendu hodit na blog písničky.." :D
    The black je celkově boží, nejvíc se mi líbí Here I am, ale The lost souls je taky pěkně dobrá!
    Hrozně moc jsem tento měsíc poslouchala I stand od Gabči Gunčíkové. Zajímalo by mě, co si myslíš o Eurovision song contest v letošním roce. Mě je osobně pořád hrozně líto, že jsme skončili až předposlední, protože... ta písnička je prostě úžasná :)
    Hezkej víkend! :)
    TUORE BLOG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to už se těším, až je taky přidáš :)
      Mě se to album taky moc líbí, myslím, že předčili veškeré očekávání - v mém případě každopádně.
      Abych ti řekla pravdu, tak já tyhle soutěže, show a tak podobně vůbec nesleduju, letos jsem se o tomhle "projektu" (jestli to tak můžu nazvat) navíc dozvěděla asi poprvé. Ta písnička nezní špatně, možná bych ani nepoznala, že ji zpívá Češka - ale zase že bych se po ní utloukla, to říct nemůžu :)

      Vymazat
  3. lion se mi dřív nelíbila, ale nakonec mě taky dostala :D
    ta od my darkest day je boží, já od nich znám jenom save yourself :D
    každopádně ta od avril klasika, včera jsem si na ní zrovna vzpomněla a musela si jí poslechnout :DD

    OdpovědětVymazat
  4. Ačkoliv máme tak nějak jiný hudební vkus (já třeba na hard rock nebo metal vůbec nejsem), třeba právě Avril mám stejně ráda, tedy především ty starší písničky. Hot patří k mým oblíbeným. Zrovna teď mi tu hraje When you're gone. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každému se samozřejmě nemůže líbit všechno. When you're gone je taky moc hezká písnička :)

      Vymazat
  5. Two steps from hell mám hrozně moc ráda! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si je za poslední rok taky opravdu hodně oblíbila :)

      Vymazat
  6. Skvělé tipy :) Opět většina přesně zapadá do mého hudebního vkusu a většinu písniček i znám :) Ze Skilletů mám radost a právě nejvíce poslouchám je, Five Finger Death Punch a Bullet for My Valentine :) Abych se naladila na správnou vlnu před Rock for People :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě hrozně mrzí, že se na RfP letos nejspíš opět nedostanu - ale snad příště :)

      Vymazat
  7. Guano Apes, Celine Dion, Avril Lavigne znám a mají skvělý písničky :) Guano Apes skončili nebo znova fungují? Pořád si je pamatuju, když je pouštěli v TV a rádiu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych ti řekla pravdu, tak já je moc neznám, ale co jsem se tak dívala, tak by od nějakého roku 2006 snad měli fungovat znovu, ale pod jiným jménem - ale pravdivost tohohle tvrzení ti nezaručím, vážně nevím :)

      Vymazat
  8. Tak některé skupiny znám, některé ne, ale se Skillet jsi mi udělala vážně radost, ty zbožňuji :D

    OdpovědětVymazat
  9. Two Steps From Hell mě vážně zaujali, wow! FFDP jsou fajn kapela. Ostatní interprety znám, ale nijak výrazně neposlouchám. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.