Slovinsko v plném květu

Pevně věřím, že jste si už postupem času všimli mé nemalé záliby v cestování. Není to laciný koníček, ale přece jen je, a když už ho jednou provozuji, zdá se mi tak trochu nefér se o něj alespoň částečně nepodělit s vámi ostatními, čtenáři. Přednedávnem se mi poštěstilo po celkem solidní době opět navštívit Slovinsko. Předpověď sice nebyla valná, ale nakonec jsme zmokli jenom jednou a jinak se na nás z vrchu sluníčko šklebilo ostošest. Co se týče našeho pobytu, tras, po nichž jsme se dali a dalších maličkostí, konkrétněji se rozepíšu v měsíčním shrnutí. Každopádně už teď vám prozradím, že jsme zájezd spojili i se zastávkou v italských Benátkách, tudíž v dohledných týdnech se můžete těšit na reportáž právě z tohoto kouzelného plovoucího města.
Jak také jistě víte, jsem něco jako fotograf amatér, a tak jsem neodolala a vzala jsem si s sebou na túry svůj fotoaparát. Fotek se sešlo mraky, proto jsem musela být hodně pečlivá a hodně přebírat, nicméně nakonec jsem pár pěkných snímků vybrala a jejich prostřednictvím bych vám nyní chtěla kouzelné rozkvetlé Slovinsko alespoň drobet přiblížit



Kobylu se mi sice vyfotit nepodařilo, jelikož koně byli kvůli dešti permanentně zalezlí, ale aspoň tato elegantní kobylka luční mi zapózovala.


Stopy po dešti byly jasně patrné i za jasného slunečního dne - například zde se dohromady mísily dva toky a tvořily tak zajímavou (h)říčku přírody.




Dokonce i srnka nakonec vystrčila ouška.




Nevím, co všechno je na tom pravdy, ale asi každý fotograf má takříkajíc svou osobní úchylku, která se projevuje tím, že je nucen opakovaně fotit pořád ty samé a podobné objekty. 
Každopádně já tu svou mám a (světe div se) z nějakého záhadného důvodu jsou to v mém případě květiny. Ani nevím, co mě na nich tak přitahuje... možná ta jejich nestálost
Ráno rozkvetou, večer opadají. Byly tu a už nejsou







Byli jste někdy ve Slovinsku?
Jak jste na tom vy a fotografování?

11 komentářů:

  1. Já taky ráda cestuju, ale jaksi mi chybí dostatek financí a nějaký parťák :/ Fotky jsou nádherné, Slovinsko musí být fakt krásný kus světa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu a máš pravdu - je to tam vážně moc hezké :)

      Vymazat
  2. Slovinsko je krásné, taky tam moc ráda jezdím! :) Cestování je nádherný koníček, kdo by ho neměl rád? :) Mimochodem, vážně moc hezky fotíš! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Překrásný fotky :O muselo to tam být jak v pohádce :)

    OdpovědětVymazat
  4. O bože můj, ty fotky jsou naprosto dech beroucí, zřejmě jako celé Slovinsko. Moc krásně fotíš, opravdu. Teď abych si na něj do vzdálené budoucnosti brousila zuby :D Já tedy osobně bohužel zatím foťák nevlastním, takže fotím mobilem a úchylku ve focení mám zřejmě na hmyz, když nad tím teď tak nějak přemýšlím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát díky za pochvalu, jsem ráda, jestli se líbí :)
      Slovinsko je moc pěkné, určitě stojí za to :) No, hmyz je taky fajn xD

      Vymazat
  5. Krásné fotky, hned bych tam jela také. Já znám Slovinsko pouze ze zastávky cestou do Chorvatska (bohužel už je to nějaký ten pátek) a byla jsem z něj tehdy unešená. A mimochodem focení kytiček tak to je také moje úchylka. Květiny prostě miluju. Nádherné prázdniny přeji :).

    OdpovědětVymazat
  6. Slovinsko jsem párkrát jen projížděla, ale nikdy jsem tam nebyla cíleně. Ráda bych, slovanské země jsou fajn. :) Krásné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Překrásné fotky, Lory, moc se těším na shrnující článek, kde se dozvíme víc, protože Slovinsko je rozhodně jedna ze zemí, které mám v hledáčku :)
    Měj se krásně a užívej léta

    OdpovědětVymazat
  8. Jej, do Slovinska jedu za pár týdnů. Už se moc těším, tvé fotky mě úplně navnadily. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.