Chvilka korálkování #8: Škůdci útočí!

Otevřeně přiznávám, že se řadím k osmdesáti procentům české populace, která se hlásí k ateismu. Nenechte se však zmást - není totiž ateismus a ateismus. Nepatřím mezi lidi, kteří by s jistotou odmítali cokoliv vyššího a slepě se přikláněli jedině k vědě. Věřím, že něco je, jen jsem ještě nezjistila, co - a možná to tak má zůstat. O tom jsem se ale dnes bavit nechtěla.


Máme tu Velikonoce, což je svátek křesťanský, který však slavíme více méně všichni. Já sama ho beru především jako oslavy příchodu jara - čímž se konečně dostávám k dnešnímu článku. Dlouho jsem přemýšlela, co s tím provést. O Velikonocích jako takových, o zvycích a tradicích už jsem psala mnohokrát (například před dvěma lety), a tak se mi do toho popadesáté páté už nechtělo. Zároveň mi bylo líto vypustit je úplně. A pak mě napadl ten spásný nápad. Jaro se dá snadno asociovat se spoustou mláďat a zvířat obecně. Tak proč toho nevyužít, když jsem se před časem pouštěla do korálkování a pokoušela se ztvárnit právě tyto motivy?

Připouštím, že tato zvířata nejsou zrovna typickými zástupci, a i když přiznávám, že bych jejich živé protějšky zrovna nemusela nahánět po bytě, jejich korálková zpodobnění mohou být celkem roztomilá, nemyslíte?

M Y Š K A  D O M Á C Í
S touhle technikou jsem začala teprve loni, ale musím říct, že je hodně užitečná, a pokud hodláte výrobky upotřebit jako dárky, je opravdu vděčná. U nás doma už o všechny ty kytky, přívěsky a šperky nikdo moc nestojí a člověka ta rutinní práce taky po čase přestane bavit. Tohle je konečně něco trochu jiného, a když víte, jak na to, stačí jen bedlivě sledovat návod a zbytek už se podá.


Doba tvorby: Vlastně se divím, že sem tuhle kolonku pořád zarputile strkám, když se pokaždé vymlouvám, že čas výroby ve skutečnosti neznám - což opravdu neznám. Ale řekněme čistě pro porovnání s druhým výrobkem - trvalo mi to o dost déle a celkově se jednalo o titěrnější práci, takže suma sumárum takové dvě hodiny.

Nápad: Vzhledem k tomu, že v téhle technice zatím nejsem zas takový mazák, bez návodů si na tvorbu netroufám. Spoléhala jsem se především na tenhle poměrně vydařený postup od Stoklasy, některé řádky jsem si lehce upravila a udělala jsem trochu jinak ouška, ale jinak je to vesměs věrná předloha.


 (skoro) Č E R N Á  V D O V A
Máte příbuzného, který pavouky nesnáší, má z nich panických strach, popřípadě rovnou nějakou pěknou fóbii? Věřte mi, lepší dárek neseženete! Koneckonců jsem to letos sama ozkoušela. Pavouka navíc vyrobíte mnohem rychleji a snadněji než zmiňovanou myšku.


Doba tvorby: Jak už jsem psala, v porovnání s myškou byla znatelně kratší, řekněme tedy zhruba poloviční.

Nápad: Na tenhle výrobek návod není třeba. Stačí si trochu zagooglit, uložit pár povedených obrázků a podle nich se zařídit - sem tam něco ubrat, jinde zase přidat podle vlastní fantazie. Vlastně se nejedná o nic jiného než navlečení osmi nožek a namotání na hlavní tlustý drát. Inspiraci můžete načerpat například zde.




A co znamenají Velikonoce pro Vás?
Tímto přeji šťastné a veselé oslavy jara všem!

7 komentářů:

  1. tak to je parada, az na toho pavouka :-D tech se bojim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky - ale tenhle je naštěstí neškodný :)

      Vymazat
  2. Moc krásné <3 Pavouk vypadá hodně reálně a myška je moc roztomilá. Jsi dost trpělivá, já bych to dělala tak půl roku, než bych se odhodlala to dokončit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :)
      Taky to je činnost, na kterou se dostane jen občas. Ale i přes to, že nejsem bůhví jak trpělivý člověk, právě tohle mě hrozně uklidňuje :)

      Vymazat
  3. Awww!!! ♥^.^♥ No to je nádhera, och, tak sa ti to podarilo - tá myšička je rozkošná a ten pavúk, páni, mne sa tak páči! Ako živý! :D
    Si neskutočne šikovná a som očarená♥♥♥
    Som taká rada, že sme sa dočkali aj týchto článkov, nikdy sa neviem vynadívať - klobúk dole ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! :) Já jsem taky ráda, že jsem se k němu konečně dostala - dát nějaké výrobky dohromady dá občas celkem zabrat :)

      Vymazat
  4. Fuj, toho pavouka, byť korálkového, bych tedy doma nechtěla. Já se bojím i takových těch gumových, co skáčou na pumpičku. :D Ale jinak jsou to moc pěkná dílka! :)

    Pro mě Velikonoce znamenají tichou modlitbu, ale žádné bujaré slavení. Nejraději bych žádné křesťanské svátky neslavila, protože mi to přijde jako trochu rouhání vůči jejich původnímu významu. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.