Tužka v ruce, kafe v puse

Po delší odmlce u mých rozvrzaných dveří opět zaťukala paní Múza. Poslední dobou je to stále méně a méně častěji, co mě přepadávají tvůrčí chvilky. Času je málo a když už je čas, není nálada, které bývá ještě méně. Proto je pochopitelně poměrnou vzácností mě vyjma školy nachytat shrbenou nad čistým papírem a s tužkou v ruce něco šíleně črtat. Ovšem, co je vzácné, to není nemožné, a tak čas od času se někomu přeci jen poštěstí. Pro tyto případy přicházím dnes s novým článkem s výtvarnou výplní.

Od mé už poměrně hluboké závislosti na anime se odvíjí i dnešní téma. Můj nejnovější výtvor, starý teprve necelý týden, je dívka se sluchátky v rozevlátém oblečení drobet inspirovaná právě anime. Povětšinou, pokud něco kreslím, nemám předlohu, ale tentokrát se musím přiznat, že u obou těchto obrázků jsem pár cizích děl zhlédla. Inu dost už řečí, pojďme na podstatu věci. Obrázek je kreslený černým fixem, k němuž jsem si poslední měsíc (možná dva) našla konečně zase cestu. Co je ovšem zvláštností je fakt, že jako jedna z opravdového mála mých kreseb je vybarvená. Obyčejně si totiž libuji v černobílých odstínech. Nějak jsem ale pocítila, že tentokrát to chce zkusit změnu. Výsledek se mi opravdu líbí, možná jsem mohla vylepšit levé oko a prsty pravé ruky, ale to už jsou jen drobnosti.


✞ Kresleno: tužka (2B a 3B), černý fix (0,3 liner), pastelky (Tricolor: KOH-I-NOOR) 
✞ Doba tvorby: cca 1 hodina až 1,5 hodiny
✞ Spokojenost: Musím říci, že jsem skutečně spokojená. Byla jsem tak spokojená, že jsem si ji dokonce na pár účtech nastavila za profilovou fotografii. Jak už jsem se zmiňovala, mohla jsem lépe vypracovat oči nebo prsty, ale nejsem zas takový puntičkář, takže se s pár chybami spokojím - nakonec nikdo nejsme dokonalý.
 _____________________________________________________

Mým druhým výtvorem je kresba s podobnou tématikou, jako ta první, akorát tentokrát konkrétně inspirovaná openingem na Tokyo Ghoul. Vznikla ještě někdy v létě, tedy v době, kdy jsem byla do tohoto anime naprostý blázen - a stále ho mám opravdu hodně v oblibě. Nemůžu říci, že bych Touku, kterou jsem ztvárnila, měla bůhví jak ráda, ale očaroval mě úsek openingu (jedná se o scénu okolo cca jedné minuty), v němž figurovala. Upravila jsem si ho tak trochu po svém a výsledek je toto - inu, co na něj říkáte?


✞ Kresleno: tužka (2B a 3B), černý fix (0,3 liner)
✞ Doba tvorby: cca 1 hodina 
✞ Spokojenost: Postava se mi mohla určitě povést lépe, není moc souměrná, ale jinak se mi propracování docela líbí. Samozřejmě je zjednodušené a při lepším prozkoumání pár čar úplně nesedí, ale jak už jsem říkala, člověk nesmí být takový puntičkář. Spokojená tedy docela jsem.

A co vy? Malujete/kreslíte/črtáte rádi? Co jste vytvářeli posledně?
Nebo jste pouze kritizující publikum?
Který výtvor se vám líbí víc? 

Na konec něco na poslech:



5 komentářů:

  1. Je to kouzelná a vyšperkovaná práce. Ta první, barevná, je krásná. Já také miluji anime. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  2. WOOOW oba obrázky jsou božííí <3 mě se líbily anime obrázky a pohádky jen jednu dobu :(

    OdpovědětVymazat
  3. Kresby jsou obě luxusní, i když pravda, ta první je trochu lepší :) trochu ti závidím, že umíš takhle kreslit..:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.