Rokka no Yuusha | Kdo je ten sedmý?

Zdroj
Žánr: Dobrodružný/Fantasy/Akční
Vydání: Japonsko, 2015
Počet dílů: 12
Anotace: Legenda praví, že každých 300 let povstane strašlivý pán Démonů s jediným cílem, ovládnout zdejší fantasy svět. Každých 300 let také bohyně osudu určí 6 hrdinů, kterým propůjčí své znamení a kteří jsou jako jediní schopni postavit se nebezpečí a zachránit svět. Jedním z vyvolených se stává Adlet Mayer, mladý muž, který o sobě prohlašuje, že je nejsilnějším na zemi. Když dorazí se svou novou společnicí a také jednou z vyvolených princeznou Nashetanií na místo srazu s ostatními hrdiny, všichni zjišťují, že se jich zde sešlo o jednoho více. Je tedy více než jasné, že jeden z nich je nepřítel... (zdroj: csfd.cz)

Rokka no Yuusha, taktéž známá jako Rokka: Braves of the Six Flowers je v anime světě poměrnou novinkou. Co nám nabízí tento snímek z fantasy prostředí, plný démonů, zápletek a nečekaných zvratů? A co na celé anime říkám já?


Děj
Příběh Rokka no Yuusha začíná poměrně svižně a velmi rychle zasvěcuje diváka do zdejší situace. Světa dřímajícího pod strachem z příchodu démonů, před nimiž by ho měla ochránit šestice hrdinů zvolených bohyní. Prvních pár dílů se zdá poměrně průměrných - neděje se nic zvláště zajímavého, postavy se chovají předvídatelně nebo z jistého úhlu pohledu dokonce směšně či nesmyslně. Jakmile ale děj dospěje k okamžiku, kdy se setká všech sedm - ano, skutečně sedm - hrdinů, konečně se začne něco dít.
Zdroj
Smiřte se s tím, že myšlenkovým a vědeckým pochodům některých z postav budete ne vždy rozumět, to ovšem dojem nikterak nekazí. Jak už jste mohli zjistit, můj názor byl ze začátku průměrný, postupně jsem ale Rokku měla v oblibě stále víc a víc. Postavy odhalovaly své charaktery a skrytou minulost, díky níž si divák konečně dokázal v mnohých ohledech dát dvě a dvě dohromady. Dějství je plné zápletek, zvratů a tajemství, zpočátku nevysvětlitelných skutečností a velkého množství soubojů. Co je ale na tomto anime snad nejlepší, je fakt, že až do samého konce a vlastně ani potom si nemůžete být nikým - skutečně nikým - a ničím jistí. Postupně budete ze zrady podezřívat úplně každého, dokonce i hlavního hrdinu. A to je na tom právě to báječné. Ne, že bych se snad ráda nechávala zmanipulovat, ale tady se jedná o hru, do jejíchž pravidel se zamilujete a nebudete se moci odtrhnout. Nejvíce mě pak pobavil závěr - nejenže odhalení sedmého hrdiny je šokující, ale úplné zakončení série (která jak doufám bude pokračovat, ačkoliv si tím nejsem jistá) vás posadí - vzniklým paradoxem a spádem událostí.

| Jak můžeš být nejsilnějším mužem na světě, když se nedokážeš smát? |

Postavy
Postavy jsem měla ráda a neměla ráda, to ovšem nic nemění na faktu, že všechny byly parádně vymyšlené s výjimečným charakterem a osobitou povahou.
Zdroj
Hlavní postava, Adlet Mayer, vás bude od samého začátku vytáčet a štvát. Později si ho ale oblíbíte stejně jako já a pochopíte, že všechno to chvástání o "nejsilnějším muži na světě" vlastně znamená něco úplně jiného - něco s hlubším smyslem. Je to dobrá hlavní postava. Jako další mohu zmínit kupříkladu Nachtanii, kterou jsem po celou dobu neměla ráda ani trošičku. Měla jsem pocit, že něco skrývá a její povaha s chováním se mi zrovna dvakrát nezamlouvaly. Fremy, častokrát uváděna též jako Flamie, je postava, která zde má hrát hlavní roli v tajemnu a dalších ohledech temného charakteru. Ze začátku jsme si moc nesedli, ale ke konci jsem měla ráda i ji. Hans Humpty, nájemný vrah "kočičího rázu" a má bezkonkurenčně nejoblíbenější postava. Vlastně ani nevím proč, ale jeho silná osobnost a chováním si mě získaly takřka okamžitě. Skutečně vydařeně vymyšlený charakter. Dále se můžeme seznámit například s Maurou, Goldofem nebo Chamot, kteří na mě působí jako poměrně obyčejné, leč skvěle vymyšlené postavy.

Celkové zhodnocení
Abych tuhle netradičně dlouhou recenzi konečně nějak završila - od Rokky jsem toho příliš nečekala, ale byla jsem velmi mile překvapena. Příběh si vás kousek po kousku postupně získá celé, budete zmatení z nespočtu zápletek a zvratů do sebe skvěle zakomponovaných a zapadajících až do té nejméně nápadné maličkosti. Postavy jsou skvěle vymyšlené a graficky ztvárněné. Openingy s hudbou taktéž pěkné.

Zdroj

Hrdiny šesti květin vám tedy mohu jedině vřele doporučit. Pokud máte rádi zapeklité děje, plné zápletek a akce, tohle je přesně něco pro vás!

 

90%

4 komentáře:

  1. Já sci-fi fantasy moc nemusím, ale na druhou stranu mám ráda anime a moc. Ta akční ukázka je zajímavá a tvá recenze je výborně pojatá a barvitě vykreslená a moc hezky se hezky čte. ☼☼☼.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hlavně fantasy, ale to podle mě není ta hlavní složka, tady je důležitá ta psychická stránka.
      Díky :)

      Vymazat
  2. Já momentálně zrovna na anime moc nejedu, zaujaly mě teď spíše americké animované seriály, ale jak tak čtu tuhle recenzi, mám pocit, že zkusit to s Rokkou by nebylo až tak úplně na škodu, zbožňuju totiž u anime ten nikomu-nevěř pocit. :D Skvělá a zajímavá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni... na rozdíl od ostatních anime, které jsi zde zatím recenzovala, o tomto slyším opravdu prvně :) A musím říct, že mě zaujalo :) Díky za tip a skvělou recenzi!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.