Deštivá třináctka

Jak jste si už jistě všimli, počínajíc dnešním ránem se na kalendáři objevilo magického datum, tudíž pátek třináctého, jenž je zároveň prvním pátkem od listopadu loňského roku a také tím jediným, kterého se letos vůbec dočkáme. Ten další totiž budeme mít příležitost přivítat až v lednu 2017. Tento den pro někoho nepředstavuje nic neobvyklého, někdo jiný ho má ale spojený s temnými silami a neštěstím. Koneckonců, na Velký pátek byl přeci ukřižován Kristus, ale jsou zde i další události, které tento fakt podtrhávají, například v roce 1307 hromadné zatýkání rytířů z řádu templářů a následná smrt tisíce z nich, známý je ale i tzv. černý pátek na burze roku 1929 nebo nejnovější 13. listopad 2015, kdy došlo v Paříži k teroristickému útoku. Dle mého ale zdaleka nejsymboličtější a o to více neuvěřitelný je 13. duben 1970, kdy ve 13 hodin 13 minut centrálního amerického času došlo k explozi rakety Apollo 13.
A jaký byl můj pátek třináctého? Inu, především zatažený, vlhký a potemnělý. Slunce za celý den vykouklo zpod mraků jen zřídkakdy, přičemž pochmurnou atmosféru jedině podtrhl déšť. Dokonce přišla i první jarní bouřka. Abych ale jen nelamentovala nad ošklivým počasím, rozhodla jsem se tuto posmutnělou náladu nějak vylepšit, a proto jsem zde dnes s článkem napěchovaným sluníčkem a barvami. Tak hlavně ať se váš pátek třináctého ubírá ke svému konci ve znamení veselí.











A jaký byl váš pátek třináctého?
Trpíte paraskavedekatriafobií (fobie z pátku třináctého)?

13 komentářů:

  1. Tvé krásné, zářivé fotografie skutečně rozjasnily ten pochmurný, deštivý den. Já si ale libuji, v klidu si pracuji na zajímavé grafické lahůdce. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné fotky a super článek :) Také jsem psala podobný. Mě se tedy dnes nejhoršího stalo jenom zakopnutí na schodech před ředitelem :'D coffeewithsachi.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Super fotky :D Já na pátek 13. zrovna moc nevěřím, ani si nevzpomínám, že by se mi na něj kdy stalo něco hrozného :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu :)
      Já to s ním mám zrovna tak, ale zase na druhou stranu, když se člověk podívá na všechny ty světové události, tak ho to donutí se alespoň trochu zapřemýšlet.

      Vymazat
  4. Tvé články jsou prostě úžasné - jsou zábavné, ale zároveň poučné a hlavně krásně zpracované! Hezký zbytek večera, Lory :)

    OdpovědětVymazat
  5. Aw, přidávám komentář už podruhé, tak snad se zobrazí. :)
    Na pátek třináctého moc nevěřím, protože jsou pro mě tyhle dny většinou docela šťastné. :)
    Ale ani z tvých fotografií na mě nedýchá nic pochmurného, naopak mi přijdou pěkně prozářené. Příroda je nejlepším lékem na splíny. :)

    Přeji krásný víkend! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zobrazil! :)
      Já osobně na něj taky nevěřím, ale je zajímavé se na to podívat tak trošku z "vědeckého hlediska". S tou přírodou musím jedině souhlasit a pěkný víkend i tobě :)

      Vymazat
  6. Tou jsou fakt nádherné fotky! :-) Jinak pátek 13. mám svým způsobem ráda, když se mi nedaří, aspoň to mám na co svést :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :)
      No, to je taky dobrý způsob, přiznám se, že mě tohle ještě ani nenapadlo :)

      Vymazat
  7. Ano, ano, ten déšť mě už ale vážně přestává bavit. :D :/ Ty fotky se ti moc povedly! ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherné fotky! Já jsem trávila čas venku s kamarády (v dešti, aha) a pak jela do kina. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.