Chvilka korálkování #7: Anemonka

Krásné sobotní odpoledne všem. Přestože za mými okny to tak dnes zrovna nevypadá, žezlo vlády převzal červenec a to je čas vody, tepla, sluníčka a rozkvetlých luk. U příležitosti svátku jedné mé milované osoby jsem se rozhodla po poněkud delším čase opět usednout ke korálkování a co se k této době hodí víc, než již zmiňované rozkvetlé květiny?
Pro své snažení jsem si vybrala červenou anemonku neboli sasanku. Nutno ovšem přiznat, že jsem si u tohohle výtvoru pořádně pocuchala a potrénovala nervy, ale nakonec je výsledek přece jen na světě - i když měl původně vypadat trochu jinak.


Stupeň obtížnosti bych tentokrát viděla asi tak na tři a půl, možná necelé čtyři hvězdy z pěti, jinými slovy nic extrémně těžkého, ale zároveň už se nejedná ani o pokus vhodný pro úplné začátečníky. Musela jsem totiž zkombinovat hned několik technik a zvlášť si připravit okvětní lístky, listy, tyčinky a pestík a hlavně všechny části v konečné fázi spojit dohromady. Na jejich výrobu jsem potřebovala:

  • červené, žluté (průhledné i lesklé rokajly), zelené, černé a bílé (průhledné) korálky
  • stříbrný (barva není podmínkou stejně poslouží kupříkladu i zlatý) drátek o průměru 0,20 mm
  • zelený drátek (na listy a stonek + lze použít jako podpěrný drát) o průměru 0,40 mm
  • zelená bavlnka


Nejdříve jsem si sloupkovou technikou připravila pět okvětních lístků. Na sloupek jsem navlékla něco málo přes 1 cm korálků a následně kolem něj obmotala pět řad. Použila jsem červené rokajly a tenčí drátek, který jsem pod prací zakroutila.


Totéž platí o listech, které jsem ve výsledku potřebovala pětkrát. Opět sloupek přibližně 1 cm vysoký a tentokrát jen dvě řady. V tomto případě jsem ovšem použila silnější zelený drátek, což ale není nezbytné, hlavně co se tloušťky týče. Mně šlo hlavně o barvu.


Dále jsem se vrhla na základ pestíku, k němuž mi posloužily čtyři lístky připravené opět sloupkovou technikou. Na sloupek je potřeba přibližně 1,5 cm korálků a následné obmotání dvěma řadami. Ovšem pozor - drátek pod prací tentokrát nezakrucovat (jak je vidět na fotografii ↓ )!


Jako poslední jsem se dala do tvorby tyčinek. Pustila jsem se do toho jehličkovou technikou, tudíž navlékla jsem na drátek sedm žlutých korálků (šest neprůhledných a nakonec jeden průhledný, buďto světle žlutý nebo bílý, má to potom větší šmrnc). Poslední korálek jsem nechala volný a zbylými šesti jsem provlékla drátek nazpět. Stejně jsem postupovala ještě asi dvacetkrát.


Nakonec už mi nezbylo nic jiného, než všechny části spojit dohromady. Začala jsem u pestíku - ze čtyřech lístků jsem udělala kulovitý tvar, k němu připevnila tyčinky, poté květy a nakonec zelené listy. Z drátků, které jsem pod prací zakroutila, vznikl zároveň i stonek. Pokud by byl vět moc těžký, běžně se celá konstrukce rovnou připevňuje na podpěrný drát, který je silnější (alespoň těch 0,40 mm, ale raději tlustší).


Doba tvorby: Pokud bych to sečetla, tak odhadem něco přes dvě hodiny.
Spokojenost: Jak už jsem říkala, kytička měla původně vypadat trochu jinak, například okvětní lístky měly být víc do špičky a vzhůru, ale nakonec se mi líbí i tahle verze. Je to takové víc osobní. Takže až na pár mušek jsem spokojená.
Nápad: Inspiraci jsem nabrala v mé oblíbené knize Květiny a stromečky z korálků a během výroby si jednotlivé kroky upravovala, ať už se jedná o počty tyčinek nebo tvar kvítků.


A zde už je výsledek mého snažení:



Jak jste na tom vy a tvůrčí činnosti?

5 komentářů:

  1. ta tá je krásna! :).
    vždy som chcela tvoriť z korálok, ale nikdy som nemala toľko trpezlivosť vytbárať tak krásne vecičky, aj keď mám mnoho stiahnutých tutoriálov, ktoré by som rada zrealizovať! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádhera! :)
    Kolikrát jsem přemýšlela, že bych si něco takhle vytvářela u audioknihy, ale naposled jsem takhle "kreativně" zašívala Modrému kalhoty. :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. moc pěkné, kdysi jsem viděla i stromy, ještěrky a tak... na to bych neměla nervy :-D

    OdpovědětVymazat
  4. To je nádhera! :) I když s mojí manuální zručností, no nevím, mně by se to asi nepodařilo.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Ó, no to je nádherná precízna prácička♥^.^♥ Opäť žasnem a skláňam poklonu♥♥♥ ;) Joj, ja sa k tomu korálikovaniu asi nikdy nedostanem, ale chcela by som, lebo tvoje výtvory sa mi tak páčia! A táto kvetinka je nádherná!!!♥ Teším sa na ďalšiu tvorbu, maj sa krásne a prajem veľa inšpirácie a pevné nervy ;))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.