Slavíme třetí narozeniny, slavte s námi!

Trubte na poplach - slavíme třetí narozeniny, skutečně je to tak! Tenhle den je ale historickým okamžikem ještě z jiného hlediska. Blog sice slaví třetí narozeniny, ale zároveň je to dočista poprvé od jeho založení, co jsem na tohle letní výročí nezapomněla. První háček se totiž objevil už ve chvíli, kdy přišla řada na určení konkrétního data.
Kdy byl založen sám blog jako takový si upřímně řečeno vůbec nevzpomínám. Hlavním impulzem tehdy byly výpadky domény, kterou jsem do té doby používala. Když už o tom mluvíme, na blogspotu sice slavím krásnou trojku, ale co se mé celkové blogerské kariéry týče, jen těžko se mi chce uvěřit, že už to bude přesně dvakrát tolik. O tom jsem ale mluvit nechtěla, vraťtme se tedy k věci. První článek na blogu byl zveřejněn 17. 7. 2015. Problém je ten, že se jednalo o rozcestník, tedy žádné plnohodnotné sdělení. Ten vyšel až o týden později, tedy 25. 7. 2015. Co bych tedy měla považovat za oficiální spuštění provozu? Po důkladné dloubání a hloubáni jsem se nakonec rozhodla pro pětadvacátého. Ta čísla vypadají koneckonců lépe, nemyslíte?


Zdroj textury: https://pixabay.com/c

TO NEJLEPŠÍ BLOGU - I Z BLOGU
Dlouhou dobu jsem přemýšlela, co do tohohle článku vůbec dát. Chtěla jsem, aby to bylo něco speciálního, něco jiného. Zároveň jsem ale odmítla psát tříletý souhrn, protože to dělám koneckonců každý rok na Silvestra. Je sice zajímavé vědět, že blog za tu dobu vystřídal 10 designů, posbíral přes 70 pravidelných čtenářů a téměř 63 000 návštěv, ale proč psát takový článek dvakrát do roka?
A tak jsem se nakonec rozhodla, že to udělám trochu jinak. Je hezké oslavovat čísla, ale k čemu jsou na blogu vůbec důležitá? Podstatné jsou články, které se vám, čtenářům, skutečně líbí. Proto jsem pro vás sepsala to nejlepší, co jste kdy měli možnost si v každé rubrice přečíst - tedy to, o čem jste tak svými ohlasy rozhodli vy sami.

C E S T O V Á N Í  &  F O C E N Í


N A  T É M A


H U D E B N Í  R E C E N Z E  &  K O N C E R T Y


K N I Ž N Í  R E C E N Z E

NOVINKY A MOŽNÉ ZMĚNY
Zároveň tu mám i pár novinek. Už delší čas svádím lítý boj s pravidelností a řekla jsem si: tak dost! Proto jsem aktualizovala dávno neplatící harmonogram článků a odteď se na nové příspěvky můžete těšit každé pondělí a pátek. Pátek by měl být naprosto stabilní, u pondělků se může stát, že sem tam dojde k výpadku. Vydání tohoto článku paradoxně všechny předchozí zásady popírá, protože je středa, ale chtěla jsem, aby vyšel přesně na narozeniny - navíc výjimka potvrzuje pravidlo. Někde se navíc začínat musí.
Aktualizovaný harmonogram článků:
>> Harmonogram <<

Ať už se mi to líbí nebo ne, sociální sítě hýbou světem dnes a denně. Hodně dlouho jsem se tomu bránila, ale po pár letech by to přece jen možná chtělo změnu. Proto se tedy ptám vás: stáli byste o facebookovou stránku blogu?
AKTUALIZACE: Tak a je to tady. Nakonec jsem přece jen svolila a facebooková stránka je na světě. Budu ráda za každé mrknutí!



Název blogu. Když jsem před třemi lety přišla se jménem Tichý odpor, částečně jsem se ještě utápěla v jakémsi nezralém filozofování a přišlo mi, že má strašlivou hloubku, kterou ovšem nevidí nikdo jiný než já. Ve zpětném pohledu už se mi moje volba tolik nezamlouvá. Už delší dobu uvažuji nad změnou názvu, jen se pořád nemůžu odhodlat. Ba co hůř, úplně se nevyznám v tom, jak by skončily staré odkazy na blog a nerada bych si je všechny rozházela (pokud jste ale tohoto problému více znalí, rozhodně přivítám rady). Jak na to pohlíží pravidelní čtenáři? Uvítali byste změnu i z tohoto hlediska?

BLOG A VY
K příležitosti třetích narozenin jsem pro vás připravila také kratší dotazník, jehož prostřednictvím bych si ráda urovnala a ověřila pár věcí. Mockrát díky všem, kteří mi věnují pár minut navíc a pomůžou mi tak s dalším vývojem a vylepšováním blogu. A kdoví, třeba na vás na konci dotazníku čeká něco, co se vám vyplatí...



DĚKUJI ZA KRÁSNÉ TŘI ROKY
Děkuji za HTML a další překážky, které si na mě Blogger vymyslel a jimž musím dennodenně čelit. Děkuji svému růžovému notebooku s nálepkami motýlů a hvězdiček, že už šest let odvádí dobrou práci (na ty opravy a viry v zájmu vyššího dobra zapomeneme, co ty na to?). Děkuji za bezednou studnici trpělivosti a tolerance všech přítomných i nepřítomných. Děkuji za stále narůstající čísla, o nichž všichni tvrdíme, že nás nezajímá, ale potají je kontrolujeme a v hloubi duše nás hřejí. Děkuji za každou přečtenou řádku a článek, který dává smysl nejen mně. Děkuji za každého čtenáře, který dojde k závěru, že čtením mých blábolů neztrácí čas (alespoň ne úplně). Děkuji za chvilku volného času, kterou si pokaždé najdu - i když to vypadá naprosto beznadějně. Děkuji za tu špetku inspirace, která se v nestřežené chvíli vynoří. Děkuji za odhodlání a pevné nervy, jež se stále častěji stávají nedostupným zbožím. Děkuji za to, že jsem si našla cestu ke psaní a děkuji za to, že mě to tak příšerně baví.
Děkuji.



Zdroje použitých šablon: https://pixabay.com/p-2989416/?no_redirect,

11 komentářů:

  1. Velká gratulace ke krásným třem letech! Tvůj blog je super, protože jsi od začátku věděla, za čím chceš jít :)

    OdpovědětVymazat
  2. Parada, gratuluji k vyroci. Moc se mi libi clanek, jak ho mas sepsany i provedeny... Ja osobne na zmeny se jmeny moc nejsem, pak v tom mam docela zmatek, ale samozrejme pokud to tak citis, je to jen na tobe ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za blahopřání, pochvalu a hlavně i za názor :)

      Vymazat
  3. Gratuluju, a přeju, ať jsi tu s námi v té blogosféře ještě dalších pár roků :) Já to mám pro změnu naopak, letos to je poprvé, co jsem je úplně zazdila :D Taky třetí, založení beru od prvního článku, tzn. 29. 3. 2015 (aneb ten nejlepší čas pro zakládání blogu je dva měsíce před maturitou... ehm). Pokud myslíš, že je čas na nový název, tak za mě do změny určitě běž. Jak je to s odkazy nevím, já bych třeba časem ráda vlastní doménu (mám ji dokonce i koupenou, jen si ji nejsem schopná nastavit), a prozatím zůstat na blogspotu (neříkám, že přesun v budoucnu nikdy nenastane, ale v tuhle chvíli mi blogspot naprosto vyhovuje, tak není důvod). Tak zatím jen uvažuju, že bych vypustila pomlčku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, taky doufám :) Tak všechno je jednou poprvé, však já si příští rok už určitě nevzpomenu, jak se znám :D
      Musím si to ještě nechat uzrát v hlavě. Kdyby to bylo jenom o názvu, asi bych do toho i šla, ale s tím přesměrováním a odkazy se mi teď nějak nechce nic vymýšlet, a i když bych doménu do budoucna taky chtěla, momentálně nemám náladu na nějaké zdlouhavé přenastavování.

      Vymazat
    2. Jsem si vzpomněla... �� Ells.cz má ještě poměrně čerstvou zkušenost se změnou názvu a tady o tom píše.
      http://ells.cz/?p=12219

      Vymazat
  4. Tomuhle tedy říkám pořádně pěkný rozcestník! :) Mám chuť se na některé starší články znovu mrknout. :) :D

    OdpovědětVymazat
  5. Lory, OBROVSKÁ GRATULÁCIA!!!♥^_^♥ Tvoj článok je, k tejto príležitosti, absolútne dokonalo prevedený - zbožňujem jeho vizuálnu stránku, ale i textovú a najmä ten záver, ten je prekrásny♥♥♥
    Z celého srdiečka ti prajem všetko len to dobré a ešte mnoho premnoho rokov blogovania, kde nebude chýbať inšpirácia, nápady a skvelí čitatelia :) Si veľký talent a stavím sa o čokoľvek, že sa s nami raz podelíš o skvelú správu, že čoskoro vydávaš knihu ;)
    A len tak medzi rečou, mne sa názov tvojho blogu veľmi páči a myslím, že tu hĺbku v ňom ukrytú vidím aj ja...prajem ti nádherný deň!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc díky za krásný komentář, takový vždycky zahřeje u srdíčka :)
      Jsem opravdu vděčná za tvůj názor a taky se měj krásně!

      Vymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.