Zamrzlá

A je to zase pryč. Umýt poslední nádobí, dojíst zbytky cukroví a odkopnout kouli zmačkaného balicího papíru zpod stromku. Abych pravdu řekla, ještě pořád jsem si tak úplně neuvědomila, že už jsou Vánoce skutečně tady, natož pak to, že letošní Štědrý večer a ježíškovská nadílka je za námi. 
Moc mě neužije na psaní vánočních přání, s nimiž se teď doslova roztrhl pytel. Rozhodně plánuji jakýs takýs děkovací a blahopřací článek na Silvestra (podobně jako loni), prozatím jsem se ale rozhodla nastolit na blogu zimní atmosféru trošku jiným způsobem. Možná jste si toho všimli, možná ne, každopádně jsem před časem zmiňovala, že jsem poněkud nechtěně opět začala přispívat do jistého studentského magazínu, chcete-li novin, protentokrát do sektoru poezie. A protože už podle názvu je jasné, že se jedná o báseň zimní, nenapadá mě lepší chvíle, kdy ji zveřejnit, než právě teď.


Co jiného k tomu dodat? Užijte si zimní radovánky, vyrazte na hory nebo na rybník - a snažte se, abyste nedopadli stejně jako děvče v Zamrzlé.

11 komentářů:

  1. Hezké, ale zároveň smutné. Takové správně zimní :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá básnička. Není teda zrovna optimistická, ale rozhodně povedená a zimní :)

    OdpovědětVymazat
  3. Občas to tam trošinku nejde do rytmu (já si vždycky básničky zpívám... :D), ale jinak je to moc pěkné. Téma, návaznost slok. Letos popravdě vůbec nemám pocit, že byly Vánoce, že je prosinec a bude leden. Je zima, ale beze sněhu. Bez ledu a bez sněhových vloček a rampouchů a bruslí a tak.

    Hezký nový rok přeji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na tvorbu básní primárně moc nejsem, takže jasně, jsou tam věci, co spolu jdou do páru trochu násilím. Každopádně díky moc :)
      Já taky ne, z toho si nic nedělej. Tady sice je bílo i led a do toho kosa jak na Sibiři, ale stejně mi to pořád nějak uniká...
      Šťastný nový rok i Tobě! :)

      Vymazat
    2. Prosím
      Potřebuji vědět od koho je ta báseň

      Vymazat
  4. Spíš než o poezii, jde o dětskou rýmovánku.Násilné rymy a špatný rytmus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď zpětně nemůžu popřít - co jiného jsem taky v té době byla. Ale bavilo mě to :)

      PS: Kritiku beru - ale prosím bez pravopisných chyb.

      Vymazat
  5. Od koho je ta báseň?

    OdpovědětVymazat
  6. Mohu se zeptat kdo básen napsal ? Potřebuji to do školy vědět :)

    OdpovědětVymazat
  7. Prosím od koho je ta básnička

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.