Tichý odpor

Proč zrovna Tichý odpor aneb kdo jsem?
Jsem až přespříliš velký odpůrce stereotypů na to, abych začínala úvodní článek pokřikem "Vítejte!". Jenže zároveň se řadím mezi lidi až nezdravě stereotypní a tak přeci jenom - vítejte!
Někteří z vás mne už možná znají a ti, kteří ne, mě brzy poznají. V blogerském světě se pohybuji okolo tří let, a proto si myslím, že nějaké uvítací řeči a zamyšlení nad tím, kam bych to s blogem chtěla dotáhnout, jsou vcelku od věci. Zkrátka a jednoduše jsem jedno z mnoha pubertálních kvítek, co rádo poslouchá hudbu, jí sladkosti, mudrcuje nad budoucností a píše si blog.
Možná se ptáte, co mě přimělo k názvu "tichý odpor". Náhodný kolemjdoucí to nejspíše nepochopí, ale pro mne má toto sousloví poměrně důležitý význam. Pokud patříte mezi jedny ze starých stálých návštěvníků, jistě jste si mohli všimnout, že posledním rokem vždy někde v záhlaví nebo po straně menu byla zmíněná hláška "Welcome to the Resistance". Pochází z písně Initiation od CTE, která má pro mne velkou váhu a právě z ní jsem vzala i slovo odpor (resistance=odpor). A tichý? Dalo by se říci, že tak nějak odjakživa odporuji přirozenému proudu a směru spádu věcí, i když možná ne nahlas. Konec konců, každý odpor byl jednou tichý, ale to nikdy netrvá navždy.



Co se změnilo?
Tento článek by měl sloužit spíše k organizačním účelům, nežli těm uvítacím, proto neočekávejte ani nijak převalnou literární kvalitu. Na LU (minulý blog) jsem měla zavedeno cosi, jež se nazývá "affs". Je to trochu dětinské, navíc už dávno neodvádí své účely. Kvůli tomu jsem se rozhodla, že zde nic takového mít nebudu. Moji oblíbenci se přesunou do seznamu blogů, na které se ráda vracím a později je kontaktuji. Ti zbylí mne mohou kdykoliv dohledat, kdyby chtěli.
Co by mohla být potíž pro ty z vás, kteří se na blogspotu nevyznáte, jsou komentáře. Obecně si myslím, že je tato doména o poznání přehlednější než blog.cz, ale tento detail by mohl dělat problém. Řešení je ale jednoduché - komentovat se dá dvěma způsoby: buď při rozkliknutí nového komentáře a "komentovat jako" vyberete váš účet google+ a někam do zprávy v komentáři můžete zmínit svůj blog, anebo podle mého lepší variantou je zvolit komentovat jako název/adresa URL a ručně vyplnit. Zabere vám to trošku více času, nežli na jiné doméně, kde už jste přihlášení, ale já věřím, že tu půl minutku pro mne obětujete.

Jak se zde orientovat?
Na řadu přichází asi nejužitečnější záležitost a především hlavní pointa celého článku - mapa blogu. Osobně si myslím, že zde bloudit nebudete, ale pro usnadnění vás po Odporu nyní rychle provedu.

Horní lišta:
Domovská stránka - zde snad není nic k vysvětlování
Kontakt - výpis míst a odkazů na sociální sítě, kde můžete autorku zastihnout
O autorce - po kliknutí na tento odkaz budete přesměrování na článek, v němž se vám autorka představuje
Ptejte se - článek, ve kterém máte možnost se autorky tázat na věci, jež vás zajímají (samozřejmě od toho mám i ask.fm, ale myslím si, že toto je pro dané účely příhodnější)
Tichý odpor - přesměrování na tento článek

Menu po boku:
O autorce - rychlý sled informací o autorce; profil
Rubriky 
Sbírka střepů - obdoba deníku; bude vycházet vždy na konci měsíce (přes prázdniny tomu nejspíš bude jinak, ale nadále už bude rozvrh odpovídat a měl by se ustálit)
Zpovědi jedné náctileté - ve své podstatě rubrika bez většího významu, bude nadále sloužit jako zpovědní síň a vylévárna špatných nálad či pocitů
Témata - názory a úvahy na různá témata
Snílkovské bdění - uvažování nad věcmi, které bych chtěla v životě dokázat a udělat 
Blogové malichernosti - rubrika věnovaná převážně technickým záležitostem okolo blogu
Píšu - povídky, básně atd.
Tvořím - korálkování, výtvarná tvorba a návody
Fotím - články s mými fotkami
Točím - některá amatérská videa, většinou z cest nebo video-návody
Cestuji - report z cest a cizích zemí, které jsem navštívila
Hudba - rubrika věnovaná mému oblíbenému tématu bude obsahovat recenze alb, názory na nové kousky od mých oblíbených skupin a playlisty
Knihy - knižní recenze
► Filmy - tipy a recenze z oblasti filmů
Seriály - tipy a recenze z okruhu seriálů a anime
Kam se ráda vracím? - odkaz na seznam oblíbených blogů
Oblíbený citát
Pravidelní čtenáři - přidejte si mě do kruhů na google+, aby vám nic nového na webu neuteklo!
Napište mi! - odběr novinek atp.
Hledáte něco? - klasické vyhledávání přes pojmy
Translate - překladač stránek do jiných jazyků
Návštěvnost - blog v číslech
Archiv blogu - archiv vydaných článků



7 komentářů:

  1. Myslím, že tady na bloggeru budeš spokojená. Tohle je určitě přehlednější. :) Kdybys potřebovala v něčem poradit, napiš. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak s bloggerem držím palce :) Zatím to tady vypadá moc zajímavě!
    (Sakra, tohle je tak stereotypní komentář pod "úvodním" článekm...)

    OdpovědětVymazat
  3. Držím pěsti, ať se ti daří i nadále!:)
    Z affs si tě tedy mám smazat? Nebo ti nevadí, když si tě tam nechám? :)
    Moc se mi úvodní článek líbí :) Hezky sepsané a určitě bych se tu vyznala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Z tvého pohledu se vlastně nic nemění, akorát já mám odkazy na blogy napsané jinde, ale bude to fungovat stejně. Takže si mě tam nech, pokud chceš, já bud na tvůj blog i nadále chodit :)

      Vymazat
  4. Držím ti palce! Snad se ti tu bude líbit :) Já na takový krok nemám odvahu :/
    Možná časem učiním stejný krok. Mimochodem, máš vážně pěkný design, moc se mi líbí, jak je to přehledné :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj :) tak už tě mám přepsanou ve SWéčkách :) docela jsi mě nahnala strach... protože jsem si myslela že úplně končíš :( já jsem kdysy dávno uvažovala nad tím že z Blog.cz taky odejdu někam jinam, ale pak jsem si to rozmyslela a zůstala jsem :) ted si zase nedokážu představit že bych odešla pryč z Blog.cz. Tobě, ale přeju at si tady spokojená a máš jen samé spokojené návštěvníky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ale musím uznať, že to tu máš naozaj krásné. A máš odvahu, urobiť taký radikálny krok.
    Už som si ťa prepísala :)
    A BTW resistance je moje obľúbené slovo práve kvôli The Resistance od Muse :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.