Čtyři

Po čase zde opět máme ukázku z mé amatérské novinařiny. Věřte nebo ne, jsem hrozně hrdá na to, že to slovo smím používat v souvislosti s mou osobou, v jedné větě, v jednom slovním spojení. Novinařina. Je to fajn.
Do nejnovějšího čísla jsem původně plánovala přispět pouze článkem - o kterém jsem se koneckonců už párkrát zmiňovala a na nějž se můžete ve vzdálené budoucnosti těšit - nicméně ozvalo se echo z redakce, a tak zřejmě kvůli nedostatku poetických příspěvků jsem byla nucena opět zapojit své mírně zakrnělé básnické buňky. Nebudu vám lhát, ještě den před uzávěrkou jsem se domnívala, že budu muset odevzdat prázdný list, ale co osud nechtěl, v posledních vteřinách doslova zničehonic vzniklo toto. Do konečné verze se bohužel poněkud vloudil tiskařský šotek, a tak se několik slov úplně nevytisklo tak, jak by mělo. Ve čtvrté sloce chybí dokončení slova mračna, v páté sloce na jejichž bedrech tíha leží a v osmé je pak navíc enter a chybí písmenko č. I tak si ale myslím, že se výtvor v závěrečné fázi docela vyvedl. Co myslíte?


Poznali jste, co se choulí skryté za řádky?

8 komentářů:

  1. Ten poslední verš je takový krkolomný, ale jinak se ti to povedlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jenom ten poslední, tak je to pro mě výhra :)

      Vymazat
  2. Amatérská, říkáš? Mně se to zdá docela na úrovni :)

    OdpovědětVymazat
  3. No to je nádherné!!! ^.^ Ty si taký talent♥ A bojím sa "hádať", o čom to je, pretože ja mám vždy problémy pochopiť básne no rada ich čítam a obdivujem každého, kto sa vie tak krásne pohrať so slovíčkami. Ale skúsim to, hádam to nebude blbosť :D Je to o štyroch ročných obdobiach? O.o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky :)
      Těsně vedle, jsou to spíš čtyři elementy. Ale uznávám, že je to zavádějící - a abych tě uklidnila, většina lidí, kterých jsem se na to zeptala, mi odpověděla stejně :)

      Vymazat
    2. Ach, presne ako som písala, ja ten skrytý odkaz a pointu v básňach nikdy neviem nájsť, to sa dalo čakať :D Ale aspoň viem, že som nebola jediná :) Inak, aj som si myslela, že to nebude asi o ročných obdobiach, no ten úvod mi našepkával zas niečo iné a potom som si nebola už vôbec istá, či tá moja mienka je vážne v pohode :D Tak hádam nabudúce...ale táto báseň je naozaj prekrásna♥ Verím, že to raz dotiahneš veľmi ďaleko ;)

      Vymazat
  4. Krásná živelná básnička! :) Já o živlech jednou chtěla psát knížku, ale nakonec jsem to nějak vzdala. Ale povídka by z toho jednou mohla být! :)

    A k té novinařině ještě jednou gratuluji! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jenom nevím, jestli ses snažila o pravidelný a rytmický vázaný verš, nebo ne. Protože jestli jo, tak tam sice něco místy pokulhává, ale není to vůbec špatné (je vidět, že nejsi poetický ignorant a snažíš se). Navíc máš podle mě dobrá slovní spojení a obraty. A téma taky super.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.