Střípky

Když se teď podívám z okna, může to působit poněkud zavádějícím dojmem, nicméně ještě bezmála před týdnem to venku vypadalo, jako kdyby už jaro doslova propuklo v plném květu. Ba ne jaro, snad už i léto. Slunce vykouklo zpoza mraků a nejenže svítilo a vrhalo tak na krajinu nádherné fotogenické odlesky a odstíny, ale začalo dokonce i hřát. Hlavičky vystrčily první sněženky, stihly už vykvést i petrklíče, krokusy a třešně. A mojí fotografické dušičce nezbylo nic jiného než tiše jásat, donutit ruce, aby popadly aparát a nohy vyběhnout ven.
Když už tu pak máme ty Velikonoce, opět zamračené a studené, nenapadá mě lepší chvíle, kdy tyhle střípky života a barev zveřejnit, než teď. Já sama nejsem křesťan, takže beru Velikonoce spíše jako svátky jara, nežli jako svátky náboženské. A koneckonců - kdo by neuvítal pár dní volna? Všimněte si ale, že záměrně používám slovo křesťan, nikoliv věřící a to z jednoho prostého důvodu: protože bych kecala. Jsem věřící, věřím, věřím v něco, v někoho. Jenže jsem zatím ještě nezjistila, co přesně to je. Ale možná, snad, by to ani člověk vědět neměl. Protože některé věci jsou mimo naše chápání z nějakého důvodu.

K r á s n é  V e l i k o n o c e  v š e m !















... a tak jarní záře
působí staře,
i když jsme mladí
- nebo je to naopak?

Jak jste si užili toho střípku jara vy?
A jak prožíváte Velikonoce?

7 komentářů:

  1. Krásné fotky, je radost se na ně koukat :) Mě to jaro vždycky úplně probudí a naplní energií, tak mám radost, že už všechno kvete :) Krásné Velikonoce i tobě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ell: Taky se mi moc líbí fotky :) Já jsem už opravdu věřila, že přijde jaro, takže jsem podle svého jarního zvyku sundala ponožky a chtěla chodit bosa, jenže do čtyř dnů jsem si je přinesla zpět. Tak snad je brzy zase odnesu ;)
    Krásné Velikonoce!

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, máš na ně talent! :) Jaro je krásné roční období, taková předzvěst pohody a léta! :) Měj krásné Velikonoce!

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Venku je to teď vskutku aprílové. Občas je krásně, občas mám chuť vytáhnout zimní kabát. Ale bude líp, určitě!

    Měj se krásně a hezké Velikonoce! :) Fotky jsou nádherně jarní! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Aj tebe krásnu Veľkú noc ^.^ A fotky sú nádherná, najmä tá posledná mi úplne počarovala...normálne som sa do nej zamilovala :D Maj sa krásne♥

    OdpovědětVymazat
  6. Ách, tvoje foty jsou pro mě jako pohlazení na duši! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Miluji fotky kytiček a tyhle jsou boží :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.