DIY: Strašidelná halloweenská dýně

Ne, že bych snad byla nějakým příznivcem lidových tradic, zvyků nebo svátků a to pak už vůbec nemohu říci o těch svátcích, jež nepocházejí z Čech, ale do naší kultury se dalo by se říci vloupaly a v některých domácnostech hluboce uhnízdily. I přes to o sobě nemohu tvrdit, že bych se řadila mezi mrzouty, které byť jen myšlenka na zapálenou svíčku nebo podzimní ozdoby přivádí do hrobu. Zkrátka a dobře, svátek Halloween, který je původně z Ameriky, nikterak neuznávám - především proto, že není náš. My máme mít Dušičky - ačkoliv ani tento svátek nemám příliš v oblibě, ale to už je jinačejší problém. To ale neznamená, že si nedopřeji taky trochu toho luxusu a jednou za několik let si domů nepořídím dýni na vydlabávání.
Inu a proč tady s tímto tématem straším? Jistě, dnes je Halloween. To ale není to nejpodstatnější. Rozhodla jsem se totiž, že když už tu dýni letos hodlám vydlabávat, že se o to podělím s vámi a přidám k tomu takový jednoduchý DIY. Je to skutečně jednoduché a vysvětlování vcelku nepotřebné, ale může posloužit například k inspiraci. Jediné, co budete potřebovat, je dýně (malá, nebo velká, šišatá, anebo kulatá - to je docela jedno), nůž, lžíci, černý fix nebo dobře kreslící tužku, šikovné ruce a čas, který můžete po necelé dvě minuty věnovat sledování mého návodu.




Jinak teď tak trochu k organizačním záležitostem - na pár dní/týdnů (netuším jak dlouho) jsem bez počítače. Opět se mi podařilo ho po ani ne tři-čtvrtě roce zasekat, do toho se přihlásila stará vada s hard diskem a problém je na světě. To znamená, že jsem ráda, když seženu počítač na věci do školy a sem tam nějaký článek, na pravidelné obchůzky oblíbených blogů nebo sledování rozkoukaných seriálů opravdu nemám čas. Tak, to je jen k vysvětlení.

A jak jste na tom s Halloweenem vy? 
Uznáváte tento svátek? Případně slavíte ho nějak? 
Už jste někdy vyřezávali dýni? A jak se vám dařilo? 

5 komentářů:

  1. Perfektně a názorně provedené video. Efekt je dokonalý. Já ten takysvátek ignoruji, protože máme své české tradiční svátky a nepotřebujeme se nikomu podbízet a slavit importovanou cizí ideologii.
    Přeji ti úspěšné vyřešení počítačového problému. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám takový pocit že tu dýni vydlabávala a vyřezávala tvoje mamka :) protože tvoje ruce znám :D ale i tak je krásná :) já dělala se synovcem a neteří jen linecký tarantule... dýni nám zatrhla máma :( Halloween se mi líbí víc než ty naše smutný dušičky!!! Cháputo snad budeš mít PC brzo v pořádku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dýně byla tak trochu týmová práce - můžeš vidět mamčiny ruce, moje ruce a chvíli dokonce i bráchovo :D
      Díky, taky v to doufám :)

      Vymazat
  3. Ta dyňa je ňuňu...ja neoslavujem halloween ale debn dyní :DD (trochu paradox, že mám na blogu halloween ale ľudia by to inak asi nepochopili. :) ).

    OdpovědětVymazat
  4. já po halloweenu brečím, proč tady není? :D
    a ta dýně se ti vážně povedla, taky sem letos chtěla dlabat, ale pak z halloweenských plánů sešlo a hlavně už nikde nebyly velký dýně!! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.