Tvůrčí odpoledne

Po dlouhé době se u mých dveří opět zastavila paní Múza a dopřála mi tvůrčí odpoledne. Díky tomu vás také dnes mohu přivítat u článku věnovanému mým kresbám. Tentokrát se sice můžete podívat jenom na jeden výtvor, dala jsem si s ním ale hodně záležet, a tak doufám, že alespoň někomu se bude má práce líbit.


Cynthia
Jak už jste si mohli všimnout, tuto křehkou dívčinu s červeným klobouk jsem se rozhodla pojmenovat Cynthia. Když jsem na tohle jméno narazila, bylo mi jasné, že je jí doslova souzené. Cynthii jsem črtala asi středně tvrdou tužkou, kterou jsem později už klasicky vytáhla černým fixem o ráži 0,3 milimetru a nakonec se pokusila vybarvit a místy lehce vystínovat pastelkami, se kterými jsem několik posledních měsíců začala opět pracovat. Ve skutečnosti je Cynthia znatelně výraznější než na fotce, stínování je lépe vidět a pastelky mají taktéž trochu rozdílný odstín. 


Kresleno: tužka (2B a 3B), černý fix (0,3 liner), pastelky KOH-I-NOOR (Tricolor) 
Doba tvorby: zhruba 1 hodina 
Spokojenost: Jak jste mohli časem odpozorovat, snad v každém článku si stěžuji na to, že neumím kreslit prsty. Stejný problém mě potkal i dnes, takže opět musím zmínit tuto výtku. Dále jsem ale zas tak moc chyb nenašla asi až na oči, které důsledkem obtažení fixem působí dojmem, že každé je o trochu jinak velké. Ale vzato kolem a kolem vzhledem k tomu, že Cynthia nebyla kreslená podle předlohy, ale čistě z hlavy, jsem spokojená s výsledkem.



A jak jste na tom Vy a výtvarná tvorba?
Tvoříte, nebo se raději jen díváte?

11 komentářů:

  1. Roztomilá a propracovaná kresbička. Já toto nedokážu, tvořím hlavně na internetu. Velice ale obdivuji kresbu těch pastelek, to je tak věrné, jako fotografie.
    Vykreslit správně prsty a jejich anatomii je velice těžké, s tím se potýkají i jiní umělci. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za pochvalu - já to zase moc neumím s počítačem :)

      Vymazat
  2. Tak když se to tak vezme, každé oko má být jinak velké, protože obličej není symetrický. Ale chápu tvůj problém, taky se mi tohle stává. :D
    Povedla se. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to dobře :) Já většinou, když už kreslím, tak dětské motivy, šablony a podobně do práce do školky :D Jinak mám radši tvoření rukama než přímo malování ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem takhle nikdy sama od sebe nekreslila. Když už tak to byly spíš vymalovánky, jako třeba teď :) Ale tobě se to povedlo ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Cynthia se ti moooc povedla :) moje tvoření se vždycky projeví na designu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Cynthia :) To jméno se k ní hodí :) Povedla se ti :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jéj, to je podarené..:D len mi tam chýba trochu viac tieňov napríklad na tvári na modrej mikine na tom by som zapracoval :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky.
      Ony tam ty stíny trochu jsou, akorát na fotce to není moc dobře vidět, ale jinak máš asi vcelku pravdu - mě na stínování zkrátka nijak zvlášť neužije :)

      Vymazat
  8. Je to moc pěkné :). Kreslení se věnuji už dlouho a troufám si tvrdit, že dneska už nejsem úplný amatér, ale já jsem ten typ, který je zase bez předlohy úplně v háji, takže tohle je super! :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.