Po stopách šelestu aneb co poslouchám #7

Den se dnem se sešel, týdny utekly doslova a do písmene jako voda a už opět nastal čas na další pokračování tradičního měsíčního playlistu. Konečně tu máme jaro, proto by myslím nebylo od věci se po dlouhém zimním spánku konečně probudit, a tak jsem si pro vás dnes připravila převážně svižné a energické kousky. Těšit se můžete na různé žánry; přes klasický rock a metal až k rapu a epic hudbě a tak dále. Jestli uu jste zvědaví, co jsem si pro vás tentokrát připravila, neváhejte a určitě pokračujte ve čtení!

SICK PUPPIES - Survive
Sick Puppies je australská, nikoliv zcela neznámá, rocková skupina. Hudba, kterou hrají, má spád, potřebnou dávku energie a kvůli sladěným instrumentálům a příjemnému zpěvu je taktéž neuvěřitelně chytlavá.


EVANS BLUE - This Time It's Different
Další zajímavou skupinou s podobnou jiskrou jako zmiňovaní Sick Puppies je i Evans Blue. This Time It's Different je první píseň, kterou jsem od nich zaslechla, ale i to stačilo, abych si je rychle oblíbila. Vřele mohu doporučit také nightcore verzi.


EMPHATIC - Stronger
Stejně jako na předešlé interprety a písně i na tuto skladbu jsem narazila čistě náhodou. Už po prvních několika vteřinách si mě ale naklonila na svou stranu a po první půl minutě zcela získala mou přízeň pro svou sladěnost, ráznost a zpěvákův lehce hrubý hlas.


ASKING ALEXANDRIA - Undivided
Undivided je jeden z nejdříve uvolněných songů z nového alba Asking Alexandrie, na které se fanoušci (včetně mě) těšili už značnou dobu. Na album jako takové čekejte v brzké době recenzi. Pokud budu ale hodnotit pouze tuto píseň, nedočkáte se ode mě žádného hanlivějšího slova než: nádhera. Ta různorodost a vyrovnanost zároveň je obdivuhodná.


WE CAME AS ROMANS - The King Of Silence
Opět další core skupina, která si zaslouží obdiv pro svou vyváženost, různorodost i energii, jež do vytváření své hudby členové kapely úspěšně investují.


NICKELBACK - Burn It To The Ground
Nyní se konečně dostáváme také ke skupině, jejíž název by mohl být většině z vás s největší pravděpodobností známý. Málo už ale lidé ví o starší tvorbě této kapely, která rozhodně stojí za zmínku. Lehce surová, avšak chytlavá a velice líbivá. Zde není místo na námitky.


DEAD BY APRIL - In My Arms
I Dead By April je další jedinečná skupina hrající převážně metalovou hudbu. Mezi tento žánr jsou ale šikovně zakomponované i některé další prvky, který celkový dojem rozloží a dodají skladbám ještě větší šmrnc.


NINE LASHES - Never Back Down
Po značném zklamání z nové desky jsem si musela patřičně spravit chuť na některé ze starších skladeb - právě Never Back Down je krásná ozvěna potenciálu skupiny, který v sobě novým albem takřka udusila a potopila. 


FIVE FINGER DEATH PUNCH - Wrong Side Of Heaven
Zajímavý název, propracovaná kompozice a dojemné video... vydařená skladba. Jak text tak už samotná melodie posluchače donutí se nad sebou částečně zamyslet, což se nanejvýš cení.


DANGERKIDS - Cut Me Out
Po dlouhé době jsem se opět navrátila k Dangerkids a musím říci, že hned první skladbou, po které jsme sáhla, mě rozhodně nezklamala. Zpěv s rapem, propracovaný instrumentální podklad, to dává dohromady něco, u čeho se člověk může jen stěží nudit.


NEW YEARS DAY - I'm About To Break You
Asi nejnovější videoklip od New Years Day je drobet pikantnější, avšak příslušná píseň rozhodně stojí za poslechnutí i v případě, že máte slabší žaludek. Rázný hlas Ashley Costello společně s pěkným hudebním podkladem - nemůže vzniknout nic než krása.


BLACK VEIL BRIDES - Sons Of Night
Přestože BVB bývají pro svůj hudební styl často kritizováni, já na tuto skupinu stejně nedám dopustit. Jedním z mnoha důkazů, proč stojí za to mít je rád, je i následující píseň.


ANDY BLACK - We Don't Have To Dance
Když už jsem začala mluvit o BVB, možná by nebylo od věci zmínit i poměrnou novinku od Andyho. Kupodivu musím říci, že na to, jak se jedná o sólo píseň, je velice vydařená a v jistých ohledech se mi možná líbí i víc než tvorba samotné skupiny.


3OH!3 - Dirty Mind
Sama nedokážu přesně určit, co mě na téhle písni tak baví. Text je částečně pod úrovní, melodická linka nikterak slavná, ale přesto mě cosi (snad v hlase) zaujalo natolik, že se této skladby už delší dobu nemůžu zbavit.


TWO STEPS FROM HELL - United We Stan Divided We Fall
Moc lidí to o mě sice neví, ale v žádném případě nedám dopustit na tento hudební žánr a obzvlášť pak na interprety jako jsou Two Steps From Hell. Jejich epická hudba mě nikdy nepřestane dojímat a udivovat a s každou další skladbou, kterou si od nich poslechnu, si připadám o něco důležitější. Sounáležitost, to je to slovo, i když sama nevím proč. Hudba má zkrátka občas prazvláštní vliv.


THOMAS BERGERSEN - Empire of Angels
Jinak tomu nebude ani v případě této a zároveň poslední skladby, se kterou bych vás dnes ráda seznámila. Jemná, smutná i povzbudivá, vážná i lehká. Tak přesně taková dokáže Empire of Angels být, záleží jen na tom, jak se na ni zrovna díváte.



A jak vypadal váš předešlý hudební měsíc?
Znáte některou ze zmíněných skladeb/interpretů?
Co byste mi doporučili k poslechu Vy?

9 komentářů:

  1. Five Finger Death Punch, Asking Alexandria a Nickelback jsou úžasné skupiny. :) První dvě neznám, ale zaujaly mne, takže si od nich nejspíš ještě někdy něco pustím. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas. Určitě si od nich něco pusť, stojí to jednoznačně za to :)

      Vymazat
  2. Všechny songy si postupně pustím na základě tvého výborného doporučení. Ke každé skladbě jsi dala bezvadný popisek.☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  3. Super výběr :D Sice mi chvilku dalo, než jsem si poslechla všechny, ale stálo to za to :D Jinak Two Steps také patří mezi moje oblíbence :D Poslouchala jsem je, když jsem se učila na maturitu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Two Steps From Hell jsou skvělí, taky mě dokážou hodně uklidnit - dokonce i u učení :)

      Vymazat
  4. Nickelback znám a nemají špatný písničky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jeej 3OH!3 to som už dlho nepočula. Pripomenula si mi staré časy, keď sme s kamoškou počúvali My frst kiss, to bolo :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.