Začínáme s korálkováním #4: Růžičková technika

Zdravím a vítám vás u nového dílu ze série Začínáme s korálkováním. V dnešním vydání opět budete mít možnost seznámit se s jednou ze základních technik, tentokrát již drobet složitější, ale ještě stále se jedná o poměrně jednoduchou věc, co se principu, pochopení i zhotovení týče. Jak už vyplývá i z názvu samotné techniky, hodí se k výrobě okvětních lístků i lístků - kupříkladu právě růže, jiřina, eukalyptus a mnohé další.


Růžičková technika
Jak už jsem zmiňovala, i růžičková technika patří mezi jedny z nejzákladnějších technik, řadí se zároveň i mezi ty mírně (ale opravdu jen mírně) pokročilé. Touto technikou se vytvářejí nejrůznější okvětní i podokvětní lístky (například u hortenzie, jiřiny nebo astry) a také zelené lístky (třeba eukalyptus).


1. Na drátek si navlékneme příslušný počet korálků.
2. Necháme si okolo 6 až 10 cm volného drátku a utvoříme první očko. Počet korálků je libovolný, já doporučuji něco okolo deseti.
3. Okolo již vzniklého očka utvoříme druhé, ale z většího počtu korálků - aby se očka nepřekrývala a místo toho volně navazovala na sebe.
4. Stejným způsobem pokračujeme, dokud se nám nepodaří získat kvítek požadované velikosti. 




Předchozí díl: 

9 komentářů:

  1. To je zase pastva pro oči a moje nervy. Já tu techniku tak obdivuji, přesto, že jí nerozumím. Ale ty jsi tak šikovná! Jak už jsem minule psala, jednou jsem si také koupila korálky na nějakou aplikaci a dodnes je nacházím zasuté v koberci, nebo za skříní. Nepovedlo se mi nic, natož takové vzory, jak uvádíš. To je vysoká škola korálková. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  2. to nevypadá těžce, možná půjdu pohledat své zásoby :D dříve jsem dělala hvězdy a motýlky, ale pak jsem přestala... ale vše mám schované, takže možná zkusím něco od tebe :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžké to vážně není, takže jestli máš alespoň trošku trpělivosti, určitě to vyzkoušej :)

      Vymazat
  3. Nevypadá to těžké :) korálky mám doma tak to můžu někdy zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni určitě to vyskouším. Jsem sice asi více pokročilá, ale o téhle technice jsem nevěděla. Já se naučila jeden steh a vytvářím si vlastní styly. Můžeš se klidně podívat na moji tvorbu. Doufám, že ti nevadí že si dělám reklamu.
    http://metalistky.blogspot.cz/2016/04/dalsi-clanek-dnes-bude-o-moji-vyrobe.html?m=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už teď povětšinou taky tyhle techniky kombinuju a vymýšlím své vlastní, ale myslím, že pro začátečníky tohle může být celkem užitečné.
      Vůbec nevadí, naopak - ráda se podívám :)

      Vymazat
  5. já sem vždycky hrozně obdivovala, jak na tohle někdo může mít nervy, takže máš můj obdiv, vypadá to fakt krásně! :D
    si pamatuju jak jsme něco podobnýho dělali ve škole a já to absolutně zvrzala :/ :D

    OdpovědětVymazat
  6. Obdivuji tvůj talent! :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Kdysi jsem korálkování trošku ovládala, ale nevím, jak jsem na tom teď :D
    Jsi moc šikovná :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.