Plážové pareo a já

Léto je tu a je v plném proudu, proč tedy pro jednou nepřijít čistě s vysluněným, třeba rovnou plážovým, článkem? Co se totiž v tomhle parném počasí hodí víc, než se natáhnout někde u vody a popíjet vychlazený drink? A když už jsme u toho, můžete si k tomu pořídit třeba i plážové pareo.


O ZBOŽÍ
Abych přiznala barvu hned na začátku, ještě přednedávnem jsem ani pořádně nevěděla, že tomuto jednoduchému plážovému přehozu se odborně říká pareo. Když jsem ale v nabídce e-shopu uviděla tenhle kousek, hned mi padl do oka. Navíc, jak možná mnozí víte, jakmile vidím příležitost vyrazit k vodě, neváhám a balím kufry. To znamená, že s výběrem jsem měla pro jednu jasno.
Co se dostupnosti týče, na stránkách e-shopu můžete tohle plážové pareo pořídit kupříkladu zde a to navíc se slevou, takže namísto původních čtyř stovek zaplatíte jen nějakých 155 Kč.
Po předchozích zkušenostech s postovnezdarma.cz jsem byla pravdu mile překvapená, jak brzo u nás zazvonil pošťák. Zatímco posledně jsem na zboží čekala bezmála dva měsíce, tentokrát přiletělo za necelé čtyři týdny.


VZHLED
Na vzhledu jako takovém toho popravdě není příliš k popisování. Lajk by řekl, že je to prostě kus hadru s rozměry 72 x 170 cm a párem ramínek k tomu. Velkou výhodou je, že můžete vybírat celkem ze šesti barev: žluté, zelené, modré, bílé, růžové a oranžové. Já jsem si nakonec zvolila zelenou variantu, ale jak můžete vidět, mně osobně připadá spíš tyrkysová nebo trošku namodralá, takže určitě doporučuji se nejdříve podívat na fotografie. Až na několik maličkostí, o kterých se podrobněji zmíním v následujících odstavcích, tentokrát poskytnutá fotodokumentace opravdu odpovídá skutečnosti.


Co se pak týče materiálu, jedná se o šifon. Celkem mile mě překvapilo, jak příjemný je naomak. Zatím nemám ozkoušeno, jak dlouho budou barvy odolávat slunečnímu záření a jak se pod jeho náporem bude látka chovat, ale myslím, že k popocházení a tahání na pláž bude ideální, i kdyby snad trošku vyšisovala. K jakékoliv reakci s pokožkou zatím také nedošlo a doufám, že to tak i zůstane.

FUNKČNOST
Jeden by řekl, že na zboží tohoto typu snad ani není co zkazit. Možná vybočený šev nebo křivý střih, ale na nic podobného jsem v tomto případě nenarazila. Někoho by se však mohlo dotknout, že ramínka se značně liší od těch na fotografiích, které e-shop poskytuje svým zákazníkům. Tam je totiž použitá stejná vzorovaná látka, z níž je ušito i celé pareo. Kousek, který přišel poštou mně, je místo toho obšitý obyčejnou jednobarevnou tyrkysovou látkou. Požívání by to nijak nevadilo, ale kdybych chtěla být perfekcionista, mohla bych si stěžovat, že ramínka nabízená na stránkách vypadají lépe.


To všechno je ovšem jenom detail. Pravý problém začíná až v okamžiku, kdy zjistíte, jak dlouhá ramínka jsou - protože ona jsou opravdu hodně dlouhá, na mou poměrně drobnou postavu rozhodně. Když jsem se tedy pokoušela kolem sebe pareo omotat dle návodu, výsledek předloze nijak zvlášť neodpovídal. Až poté, co jsem ramínka poněkud zkrátila, pareo konečně funguje tak, jak má. Vzhledem k tomu, že se jedná o plážový oděv, tato drobná úprava mi popravdě příliš nevadí, ale na druhou stranu - bez těch improvizovaných uzlíků by to vypadalo o něco lépe, nemyslíte?


Co se týče samotných rozměrů jako takových (zmiňovaných 72 x 170 cm), ty se mi až s výjimkou ramínek zdají tak akorát. Ani moc krátké, ani přehnaně dlouhé. 


Způsobů, jak pareo nosit, je pak opravdu hodně a fantazii se meze rozhodně nekladou. Můžete vytvářet plážové šaty, krátké či dlouhé sukně nebo ho nosit jen jako lehký přehoz přes plavky. V každém případě je pareo vzdušné a není v něm příliš horko.

SHRNUTÍ
Plážové pareo s květinovým vzorem z portálu postovnezdarma.cz nejenže zaujme líbivým designem, ale i příjemným materiálem. Jako jedinou zřetelnější vadu shledávám příliš dlouhá ramínka, kterážto nedokonalost se však dá snadno spravit. Jsem si navíc jistá, že pro ty z vás, kteří rádi cestují za sluníčkem nebo se vyvalují vedle bazénu, je pak plážové pareo jednoznačně vítaným kouskem v šatníku.

KLADY
+ překvapivě příjemný materiál
+ líbivá barva i vzory
+ nízká cena

ZÁPORY
- příliš dlouhá ramínka
- produkt se v některých detailech liší od toho, jenž je vystaven na stránkách e-shopu (ramínka, průhlednost látky atd.)


E-shopu postovnezdarma.cz tímto děkuji za zaslání recenzního produktu a ještě jednou připomenu, že se po něm na jejich stránkách můžete porozhlédnout zde.



5 komentářů:

  1. Já parea miluju! Nedovedu si představit že jsem někde u vody (třeba i na koupališti) jenom tak v plavkách a ručníky zkrátka nejsou tak vzhledné. I tohle konkrétně je moc pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jj, parea. Ty pořád nosí ta moje. Nemůže si je vynachválit. Moc jich teda nemá, páč na nich chce tygrované vzory a těch teda moc není xD
    Odkud, že jsi to objednávala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho měla jako recenzní produkt z e-shopu postovnezdarma.cz. Počkáš si na to pár týdnů, ale cenově tě to vyjde celkem výhodně, i když ta kvalita je trošku snížená v porovnání s dražšími obchody.

      Vymazat
  3. He, já ani nevím, že takové kusy oděvu existují. :-D Ale je to rozhodně pěkné. ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Tvoje recenze se fakt dobře čte :D :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.