Návod na perličkovou čelenku z korálků

Zdravím a dnes Vás vítám opět u tvůrčího článku. Rozdíl bude akorát v tom, že tentokrát se nebudete na mou tvorbu pouze dívat, ale můžete si jí i sami vyrobit. Vybrala jsem tuto krásnou čelenku z perliček a korálků, kterou se zavděčíte jak malým princeznám, tak po přidání tmavších barev kupříkladu i některé dámě. Výroba čelenky je dle mého názoru velice jednoduchá a nepotřebujete k ní vůbec mnoho věcí.

Jestli už máte tedy přichystáno a jste zvědaví, pojďme se dát do výroby!


Přichystejte si:
× menší perličky (sáček po dvaceti kusech jsem koupila za nějakých 15 Kč, na výrobu jsem jich spotřebovala 22 kusů)
× malé kulaté rokajly (barva a lesk dle vkusu; 50-ti gramové sáčky se prodávají většinou po 30 Kč, na tento výrobek stačí ale malé balení, protože jich spotřebujete hodně málo)
× základ na čelenku (pokud byste se nedostali do specializovaného obchodu, stačí i obyčejná nezdobená čelenka, ale na této čelence lépe drží drátek, je pružná a nezlomí se, protože je z kovu a ne z plastu a navíc stojí jenom 9 Kč)
× drátek o průměru 0,5 mm (doporučuji zlatý nebo stříbrný)


Postup výroby:
Ustřihneme si 2 až 3 metry drátku (nebojte se, sice se to nezdá, ale opakované obmotávání drátek doslova sežere) a párkrát ho obmotáme okolo kraje čelenky tak, aby držel.


Na drátek navlékneme perličku a ještě jednou obmotáme kolem čelenky, aby se upevnila na místě.


Při druhém obmotání navlékneme na drátek malé rokajly a obtočíme jimi perličku, jak vidítě na fotce.


Následně opět drátek několikrát obmotáme kolem základu čelenky a stejným způsobem pokračujeme dál, dokud nemáme kvítky posetou celou čelenku.


Poté už jen na konci drátek opět párkrát obmotáme, aby se nerozvázal, a uštípneme. 


Žádná velká věda a máme hotovo!




6 komentářů:

  1. Ačkoliv čelenky nenosím ráda, jako dárek to může být super! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to krásné. Pro mne je to ale nepochopitelná věda. Já tvé korálkové klenoty už dlouho obdivuji a hrozně se mi líbí.☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  3. jeee ^^
    Kde jsi prosím sehnala tu spešl čelenku? Taky v obchodu s korálky nebo jinde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky v obchodu s korálky - v mém případě v tomto http://www.tvorilka.cz/, ale myslím, že kdyby ses podívala do nějakého obecně kreativně zaměřeného obchodu, možná bys na něco podobného narazila taky :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.