Prázdninová filmová jízda

Zdravím a opět po delší době Vás vítám u článku zaměřeného na filmy. Krátké prázdniny mi už bohužel skončily, ale dostála jsem svému slovu a takřka celé jsem je zasvětila (mimo psaní, poslouchání hudby a rozvíjení mé kreativní stránky) právě sledování filmů. Zhlédla jsem jich o něco méně, než jsem původně předpokládala, jelikož jsem do mezer nastrkala i pár seriálů, ale i tak se dostavil poměrně slušný počet snímků, o kterých bych nyní ráda v rychlosti pohovořila.
Tak trochu jsem experimentovala za účasti některých ostatních příslušníků mé rodiny a vybrala jsem filmy takovým způsobem, aby byl každý zástupcem zcela odlišného žánru. A na jaké snímky se tedy můžete těšit? Pokud jste už zvědaví, pokračujte dál ve čtení a dozvíte se víc!


ATLAS MRAKŮ
zdroj obrázku
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Psychologický 
Německo / USA / Hong Kong / Singapur 
2012, 165 min
Kdo by neslyšel o doslova nadčasovém snímku v hlavních rolích kupříkladu s Tomem Hanksem, Halle Berry nebo Hugh Grantem? Jak je známo, velká jména ne vždy znamenají úspěšný film, avšak tentokrát tomu je skutečně tak. V této filmové adaptaci podle úspěšného románu Davida Mitchella se setkáváme s šesti žánrově naprosto odlišnými příběhy odehrávajícími se v různých časových dobách, avšak přes všechny rozdíly je jedno spojuje. Autor chtěl nastínit myšlenku, jak napříč časem jsou všechny naše činy a bytí vzájemně propojeny. V příběhu se budete ze začátku ztrácet, ale postupně vám do sebe začnou jednotlivá fakta zapadávat, a ačkoliv se jedná o snímek velmi obtížný na pochopení, v kombinaci se skvělými efekty vytváří velkolepou podívanou, která určitě stojí za to.
★★★★☆
4/5

GHOUL
zdroj obrázku
Horor / Thriller 
Česko / Ukrajina
2015, 86 min
Horor pod režií Petra Jákla vyprávějící o skupině přátel, kteří se rozhodli natočit unikátní dokument o hladomoru na Ukrajině v letech 1932-33. Tento hladomor byl tak děsivý, že někteří obyvatelé byli nuceni vykonat děsivé činy, dokonce se dopustit i kanibalismu. Velmi mě zaujalo ztvárnění typu Paranormal Activity, tedy natáčení amatérskými kamerami z pohledu hlavních hrdinů, což zaseje do srdcí diváků vždy mnohem skutečnější strach. Ačkoliv byl příběh lehce předvídatelný, námět je originální, skutečně strašidelně a ke konci nechutně, avšak vydařeně ztvárněný. Horor jak má být, celou noc jsem nezahmouřila oči. Kvalitu tohoto děsivého snímku potvrzuje i fakt, že se stal nejúspěšnějším hororem s nejvyšším počtem tržeb v historii České Republiky.
★★★★★
5/5

PROKLETÝ OSTROV
zdroj obrázku
Drama / Thriller / Mysteriózní
 USA
2010, 138 min
Ani tentokrát si neodpustím zmínku - kdo by neznal tento snímek v hlavní roli s Leonardem DiCapriem? Film vypráví o detektivovi, který společně se svým kolegou přijíždí vyšetřit záhadné zmizení jedné z pacientek psychiatrické léčebny na podivném ostrově. Jak se ale postupně děj odvíjí, vyšetřoval objevuje mnohá znepokojení, tajnosti a k závěru příběhu divákovi nezbývá nic jiného než se ptát: Kdo je tady vlastně blázen? Snímek se mi osobně moc líbil, ne že bych se ráda nechala tahat za nos, ale filmy, které divákovi pořádně pomotají hlavu, jsou k nezaplacení. Přičtu-li k tomu i dobré herecké výkony, zajímavý děj a efekty, vyjde velmi vydařený snímek.
★★★★☆
4/5

U MOŘE
zdroj obrázku
Drama / Romantický 
USA
2015, 122 min
Snímek vyprávějící o rozpadajícím se manželství jednoho věčně napitého spisovatele a jeho manželky, která je pro změnu až po krk v depresích. Když se pak jejich cesty setkají s mladým manželským párem, začíná být pomalu jasné, že nadcházející události jejich manželství buďto vyléčí nebo nadobro zničí. Úvodem řeknu, že Angelina Jolie tento film dle mého udělala doslova jako bokovku. Je pěkné, že si světově uznávaná a slavná herečka napsala scénář a režírovala film, v němž si následně sama zahrála, jenže tentokrát slavná jména nepomůžou. Příběh je utahaný, nic zvláštního se v něm neděje a i přes pěkné mořské prostředí mě jednoduše nebavil.
★★☆☆☆
2/5

NANGA PARBAT
zdroj obrázku
Drama / Dobrodružný / Životopisný
Německo
2010, 104 min
Jedná se o životopisný příběh horolezce Reinholda Messnera vyprávějící o výstupu na obávanou Nanga Parbat, kde přišel o svého bratra. O této události se vedly dlouhé spory a teprve po nalezení ostatků svého bratra mohl Reinhold sepsat knihu, která byla následně zfilmována. Na tento filmový žánr si příliš nepotrpím, ale tohoto horolezce máme v rodině velmi rádi, proto jsem se na film podívala. Není natočený přesně pode předlohy, ale mohutné horské masivy, nebezpečně rychle měnící se počasí a blázniví horolezci v kombinaci s pěknými efekty člověka mrazí doslova až do morku kostí. Za mě rozhodně palec nahoru.
★★★★☆
4/5


Když už jsem naťukla i seriály, těch nebylo sice tolik, abych vydávala samostatný článek, ale zmíním, že jsem v pokročilém stádiu u Fullmetal Alchemist: Brotherhood, zhlédla jsem taktéž první díl Gintamy a nyní jsem se dala do sledování Bleach, který si mě po pár dílech získal.

A jaké filmy jste v poslední době zhlédli Vy?
Znáte některý ze zmiňovaných snímků?
A jaký je váš oblíbený žánr?

15 komentářů:

  1. To je úplný filmový maraton, vybrala sis zajímavé filmy. Zajímal mne film Angeliny, ale odborná kritika ho náramně ztrhala. Ať si hledí hraní, ale do režie ať se neplete. Tak nevím. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z mého pohledu bude možná problém i to, že zmiňovaný film není tak úplně můj žánr, takže film nemusí být nutně od základů špatný, ale zase na druhou stranu je pravda, že i sebe zvaní "odborníci" a další lidé jim podobní mu taktéž žádné vysoké hodnocení nedopřáli.

      Vymazat
  2. Ghoul- to je moje srdíčko.Zní to úchylně,ale já horory prostě miluji a jsem pyšná,že i Česko dokázalo vytvořit něco tak ''dokonalého'' a hlavně děsivě strašidelného :D
    Na Atlas mraků a Prokletý ostrov mám také v plánu :)
    Super článek!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsme horory ještě tak rok zpátky vůbec nemusela, ale pak jsem s nimi jednoho dne zničehonic začala a oblíbila si je. Mám úplně stejný názor, tohle je něco, za co jsem na Česko taky pyšná :)
      Děkuji :)

      Vymazat
  3. Atlas mraků je moje srdcová záležitost. Film miluju a kniha je také perfektní!
    Zrovna nedávno jsem přemýšlela, který film s DiCapriem jsem ještě neviděla a vzpomněla jsem si, že jednou jsem se pokoušela rozkoukat právě Prokletý ostrov, ale tehdy jsem byla mladší a docela se bála :D Nicméně teď bych se na něj fakt ráda podívala! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O knize jsem nějakou chvíli taky uvažovala, ale myslím, že s ní ještě nějaký čas počkám, abych jí lépe pochopila :)

      Vymazat
  4. :) Ani jeden film jsem neviděla, ale Ghoul a Atlas mraků vypadá moc dobře :) Mimochodem - musím Tě pochválit za nový design blogu:) :) Myslím, že nyní Ti tu všechno ladí s kouzelnou hůlkou,která je na Tvém blogu jedinečná! :) :) Krásný den:)

    Mimozemšťanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ti doporučuji je zhlédnout :)
      Mockrát díky, tobě taky krásný zbytek dne :)

      Vymazat
  5. Na Atlas mraků se chystám podívat ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem přes prázdniny zkoukla švédskou minisérii o homosexuálech v 80. letech Nikdy neutírej slzy bez rukavic. U té jsem teda slzy utírala vším, co bylo po ruce. :D
    Dále jsem se už asi po třetí podívala na Tonari no Totoro. To je sice trochu mimo moji věkovou kategorii, ale stejně mám tu pohádku hrozně ráda.
    Také jsem neplánovaně viděla film The Walk o chlápkovi, který přešel mezi vrcholky newyorských Dvojčat po laně úplně bez jištění. Byla to hodně zajímavá podívaná.
    A minulý víkend jsem se rozhodla kouknout na Boyhood, což je film o dospívání obyčejného kluka, který je zajímavý asi jen tím, že se točil 12 let s těmi stejnými herci, mě se ale přesto dost líbil. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. The Walk vypadá docela zajímavě, trochu jsem se porozhlédla a už stahuju :D
      Ten poslední film sice neznám, ale ještě jsem neslyšela o tom, že by se nějaký film natáčel tak dlouho kvůli využití "reálného stárnutí" postav, což působí vážně docela zajímavě :)

      Vymazat
  7. Jé, díky, na Atlas mraků jsem se chtěla podívat a úplně na to zapomněla, díky za připomenutí :D

    OdpovědětVymazat
  8. Mmm, to když mám volno, taky pořád koukám na nějaké seriály (dříve tomu tak nebylo, ale co jsem na vysoké, jsem součástí mnoha dílů virtuálních životů). Heh. Co se týče filmů, asi mě nejvíce láká akorát Atlas mraků. ((:

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavé filmy, ale ani jeden není můj žánr, tedy hlavně ten Ghoul, na toho se nikdy nekouknu. :D

    OdpovědětVymazat
  10. WOOOW spousta zajímavých filmů, ale mě by nejvíc zajímal ten první :) já jsem v poslední době na seriály a zábavny pořady :D o Ghoulu vím a taky by mě docela zajímal... můj oblíbený filmový žánr je už od malička hudební sladˇáky :D ale jinak jsou to komedie a některé historické :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.