DIY: Jak na jednoduchou záložku do knihy

Často se mi stává a určitě nejsem sama, že rozečtu knihu nebo otevřu učebnici a jakmile od ní chci odejít, najednou nemůžu najít vůbec nic, čím bych jí mohla založit. Většinou pak použiji odstřižek papíru, obal od bonbonu a další nikterak zvlášť elegantní věci. Proto mě napadlo, že by se možná šiklo obstarat nějakou pořádnou záložku, jejíž výroba by ale nebyla moc složitá, ale výsledný výrobek zároveň kvalitní a efektní. Na internetu můžete najít spoustu variací tohoto typu záložky, ale já jsem vybádala ještě jiný - svůj vlastní způsob výroby. Troufnu si říci, že je možná jednoduší a mě osobně vyhovuje více. Na samotnou výrobu pak potřebujete jen docela obyčejné věci, které najde každý doma.
Tak pojďme na to!


Na výrobu potřebujeme
✖ papír ve tvaru čtverce
✖ lepidlo
✖ tužku, pastelky, fix - dle libosti


 Papír ze všeho nejdříve přehneme podélně napůl.


Znovu napůl a poté jeden roh papíru přehneme k druhé straně (jak vidíte na obrázku).


 Přehnutý roh ustřihneme nůžkami a přehyby vzniklý čtverec naproti němu vystřihneme také, ale ne celý - jak vidíte na obrázku, čtverec není vystřižený až úplně do středu ohybů, ale zanechala jsem tam podlouhlý obdélník.


Obdélník napatléme lepidlem a skládačku zavřeme - posléze pomažeme lepidlem vzniklý čtverec, ke kterému jsme přilepili obdélník. 


 Když skládačku zavřeme, dva zbylé čtverce se přilepí k sobě a nám vznikne uvnitř kapsa, kterou následně můžete ozdobit dle libosti.


A to je celá věda! Slovní postup může zmást, ale myslím si, že pokud budete bedlivě sledovat obrázky, mělo by vše být srozumitelné. Pokud ne, stačí se zeptat v komentářích a já mile ráda odpovím.

A jak jste na tom vy - vedete záložky, nebo zakládáte knihy čímkoliv, co máte zrovna po ruce?


7 komentářů:

  1. Tak to by mě fakt nikdy nenapadlo, jak jednoduchou záložku si vyrobit :) Skvělý nápad! ;) Já mám záložek dost, takže asi zatím nepotřebuji, ale určitě je to skvělý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je skvělý nápad :) já jsem barbarka a strčím do knihy cokoly :O

    OdpovědětVymazat
  3. Výborný a šikovný nápad. Já používám jako záložky pohlednice. Mám zásobu po ruce, takže no problem. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  4. To je strašně super nápad! :3 a hlavně skvělá věta :3 :D
    Dřív jsem to zakládala vším to jsem našla :D ale v prosinci jsem si v Anglii pořídila strašně cute záložky s Alenkou v říši divů, tak teď používám ty. Otázka ale je, na jak dlouho :D. Jsme si jistá, že je brzo ztratím :D
    http://lets-talk-about.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já to sice vyrábět nebudu,protože záložek do knížek mám dost,ale super nápad:)

    OdpovědětVymazat
  6. Wow to je super, 3/3 za spracovanie, je to veľmi pekné snáď to raz použijem :DD

    OdpovědětVymazat
  7. S takovýhle návodem ji snad zvládnu i já! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.