Chvilka korálkování #4

Zdravím a po nějakém tom čase vám opět přináším článek s tématikou korálkování. Vzhledem k tomu, že v minulém vydání jste se mohli pokochat žlutým narcisem a červenou antúrií, dnes jsem se rozhodla ukázat vám pro změnu něco málo z mé šperkařské tvorby. Můžete se těšit na doplňky vhodné ke každodennímu všednímu nošení, stejně tak ale i několik maličkostí vhodných do společnosti. 
A co konkrétně jsem si pro vás připravila tentokrát? Jestli už jste zvědaví, neváhejte a určitě pokračujte ve čtení.



Čelenka s černou květinou
Jako první vám představím tuto jednoduchou čelenku ozdobenou černým květem. Jedná se o nikterak křiklavý doplněk, který se ovšem hodí jak do školy, tak například i do divadla k pěkné sukni nebo společenským šatům. Na výrobu není nijak zvláště náročný co se týče pracovního postupu, obmotávání čelenky drátkem s navlečenými korálky si ale vyžádá veliké množství času a hlavně trpělivost.



Doba tvorby: Jak už jsem říkala, tvorba byla poměrně časově náročná, takže odhadem něco mezi jednou a dvěma hodinami.
Spokojenost: Může se vám samozřejmě jevit, že se zde jen vytahuji, ale nesmíte to prosím takto brát. Tentokrát jsem vážně hodně spokojená s výsledným výtvorem. Sem tam nějaký detail by se nejspíš dal vylepšit, ale to se mi zdá vcelku zanedbatelné.
Podle: Pro inspiraci jsem si prohlédla pár cizích fotek, ale nakonec jsem zkonstruovala námět na tuhle čelenku podle sebe.

Třpytivý náhrdelník do společnosti
Jako druhý zde mám náhrdelník, který jsem stvořila výhradně z důvodu, že jsem doposud neměla žádné vhodné šperky ke společenským šatům. Je jednoduchý, ale zároveň má dle mého skromného názoru jaksepatří šmrnc. Jeho výroba byla velice snadná, nejtěžší bylo asi vybrat a zkombinovat korálky a posléze jsem je jen navlékla.


Doba tvorby: Jak už jsem se zmiňovala, tvorba náhrdelníku byla velice jednoduchá a zároveň i rychlá. Ve své podstatě otázka několika málo minut.
Spokojenost: V tomto případě se nejspíš ani nedalo nic zkazit, takže jsem spokojená.
Podle: Mého osobního vkusu.

Obojek s ornamentem
Tento kousek je sice také vhodný k sukni, ale spíše do školy nebo do divadla, nikoliv k šatům a podobně. I tentokrát byla tvorba velmi jednoduchá - spočívala jen v navlečení černých korálků a ornamentu doprostřed. 


Doba tvorby: Opět jen několik málo minut, možná okolo půlhodiny
Spokojenost: Zde se vyskytl problém, že jsem přecenila tloušťku svého krku, a tak, jak se občas stává, mě obojek lehce škrtí. Naštěstí jen opravdu trošku, takže se nejedná o žádnou zásadnější vadu.
Podle: Znovu můj nápad, já obecně většinu věcí vytvářím nejraději podle sebe.

Čtverečkový obojek 
Tento obojek má velkou výhodu, že se dá nosit jak do školy, tak i do společnosti. I tentokrát se jedná o jednoduchý kousek, na který jsem pro změnu použila placaté čtyřhranné korálky s dvěma dírkami a prokládala je rokajly se stříbrným průtahem. Výroba už byla drobet složitější, ale pořád ještě nic náročného.


Doba tvorby: Okolo půlhodiny až hodiny.
Spokojenost: Až na pár maličkostí jsem opět spokojená.
Podle: I v tomto případě můj nápad.

Nebesky modrá perličková čelenka
Jako poslední kousek zde mám tuto perličkovou čelenku. S tímto výtvorem jste se mohli setkat na blogu již dříve, kdy jsem vám dokonce poskytla podrobný návod, jak si ji můžete sami vyrobit.


Doba tvorby: Podobně jako u první čelenky, mezi jednou a dvěma hodinami.
Spokojenost: Je jednoduchá, vkusná a zatím drží pohromadě, takže jsem spokojená.
Podle: Tento postup je všeobecně známý.



Mohlo by Vás také zajímat: 

14 komentářů:

  1. Já jsem vždycky ostatní obdivovala, jak tohle dokážou:). Ať jsem se snažila jakkoli, nešlo mi to :D. Ta čelenka je hrozně sladká a moc se mi líbí obojek s ornamentem :) Moc hezký článek!

    Přeji ti krásnou neděli, Mimozemšťanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu šperků i článku.
      I tobě přeji krásnou krásnou neděli :)

      Vymazat
  2. Já jsem na tyto věci úplně levá, takže klobouk dolů. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. To mě tak fascinuje a je to pro mne neuchopitelný problém. Koupila jsem si sadu korálků na aplikaci na blůzičku, jen tak. Ale korálky mám teď všude, ve vlasech, na koberci, prostě všude. Na halence není nic, nešlo mi to. Tak se jen tiše kochám tvým uměním. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
  4. No to je nádhera (tá prvá čelenka ma dostala)!!! Máš môj obdiv...ja sa rada hrám s papierom, ale na niečo takéto si netrúfam, asi by ma z toho porazilo, pretože je to veľká prpľačka :D Teraz sa učím háčkovať a už len z toho dostávam infarktové stavy :D
    Som z tohto článku nadšená a myslím, žeby si ich mohla pokojne predávať ;)) Inak som veľmi rada, že som natrafila na ďalšiu veľmi šikovnú, kreatívnu a talentovanú blogerku...len tak ďalej♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za pochvalu. Vidíš, já zase vůbec neumím háčkovat :D Já radši vytvářím por radost, nejspíš by mi bylo líto ty drobotě dát pryč, ale ještě jednou díky moc :)

      Vymazat
  5. Koukám, že patříš mezi ty nadané lidi :D Já bych tohle nedokázala ani, kdybych se hodně snažila :D Pěkná práce :)

    OdpovědětVymazat
  6. OOOO Můj bože :O to je nádhera <3 ty bys to fakt mohla prodávat :) a ženský by ti za ně utrhaly ruce!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Ty čelenky se mi líbí nejvíc :) Jsi moc šikovná :)

    OdpovědětVymazat
  8. Všechno je moc nádherné, já bych na to asi neměla tu trpělivost. Jsem ráda, když si čas od času upletu náramek z bavlnek :D A nejvíc se mi líbí ten obojek s ornamentem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.