Chvilka korálkování #3

Díky a vzhledem k tomu, že u posledních článků o korálkových technikách jste mi dost často psali, kdy přidám něco víc ze své tvorby, Vás dnes mohu přivítat u tohoto příspěvku věnovanému mým dvěma nejnovějším výrobkům právě z korálkování. Dnes se sice nebude jednat o šperky, těm bych se totiž chtěla věnovat hlavně o prázdninách (nedávno jsem nakoupila hodně věcí, které bych ráda využila, takže do budoucna se určitě můžete těšit), zato vám ukážu dvě veselé květiny, které se sice do tohoto mrzutého období příliš nehodí, ale alespoň příjemně vyzdobí byt a povzbudí dobrou náladu. Jedná se totiž o narcis a antúrii.
Už ale konec řečí, jestli jste zvědaví, co jsem si pro vás připravila, neváhejte a pokračujte ve čtení! 


Narcis
Jako první bych vám ráda ukázala tento žlutý narcis. Na první pohled možná působí složitě, ale popravdě řečeno je jeho tvorba poměrně jednoduchá, pokud zvládnete potřebné techniky (které vám v některém z nadcházejících článků brzy představím) a máte v sobě příslušnou dávku trpělivosti, o žádný hlavolam se vážně nejedná. 
Jak můžete vidět, kytička je docela velká, takže si jí můžete umístit například do vázy na okno nebo podobně, místnost se hned jak se patří rozzáří, až byste se divili.


Doba tvorby: Doba tvorby obecně se hodně těžko odhaduje, jelikož většinou nevytvářím jaksi na jeden zátah. Sečteno podtrženo by se to ale tentokrát mohlo vyšplhat na nějaké solidní dvě hodinky.
Spokojenost: Kvůli návodu, který jsem na této květině fotila (jedná se o sloupkovou techniku, na kterou se brzy můžete těšit), jsem udělala mezi sloupkem a řadami korálků možná až zbytečně veliký rozestup. Osobně mi to sice moc nevadí, ale zamýšlela jsem, že tím pádem bude narcis vypadat trošku jinak.
Podle: Šperky vyrábím podle sebe, ale na většinu květin nebo stromečků čerpám inspiraci z knih Květiny a stromečky z korálků 1 a 2 - vřele doporučuji.

Antúrie
A zde už je slibovaná antúrie. Na výrobu rozhodně není tak složitá jako narcis, a proto si myslím, že by to zvládli i úplní začátečníci. I přesto jak působí jednoduše, je věrným a vkusným doplňkem, protože jak se říká, krása spočívá právě v jednoduchosti.


Doba tvorby: Odhadovala bych tak poloviční dobu, než byla u narcisu, tedy zhruba hodina práce.
Spokojenost: Květ měl být původně drobnější, ale mě se upřímně řečeno tento výsledek líbí víc. Jediným problémem je, že kytička musí být položená nebo pověšená, protože pokud by se zapíchla například do vázy, kvůli těžkému květu se bude vyvracet. Jinak jsem ale se svojí prací spokojená.
Podle: Opět stejná kniha.


Mohlo by Vás také zajímat:

11 komentářů:

  1. než hyacint připomíná mi to spíše narcisku :)) oba výtvory jsou moc pěkné... jsi šikovná :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za připomenutí, já jsem byla nejspíš tak zmatená, když jsem tenhle článek psala, že jsem to popletla - je to skutečně narcis a oceňuji, že sis toho všimla :D
      Díky :)

      Vymazat
  2. To je krásná nedělní chvilka poezie pro oči. Jsi úžasně šikovná. Oba květy (ať už se jmenují jakkoliv), jsou půvabné. ☼☼☼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky za pochvalu (a za ten omyl se ještě jednou omlouvám, stává se) :)

      Vymazat
  3. opravdu jsi šikovná.. :) já jsem na tohle gramloň.. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Heh, tak to bych nevytvořila nikdy :D Moc pěkné, jsi šikovná :)

    OdpovědětVymazat
  5. tyjo, si dost šikovná, mně tyhle práce dost nejdou :D

    OdpovědětVymazat
  6. Jsi vážně šikovná! :) To bych taky chtěla :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, nezapomeňte za sebou nechat stopu v podobě odkazu na blog a přidat se k mým pravidelným čtenářům, aby vám nic nového na blogu neuniklo. Hezký zbytek dne přeji! ♥

© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.